
Turismul viticol din Romania, in scadere tot mai mare. Care este cauza?
In tara noastra exista 250 de crame, iar dintre acestea, 100 fac turism viticol. Totusi, pandemia de COVID-19 a afectat industria vinului si turismul viticol,
In tara noastra exista 250 de crame, iar dintre acestea, 100 fac turism viticol. Totusi, pandemia de COVID-19 a afectat industria vinului si turismul viticol,
Unul dintre simbolurile viticulturii romanesti, cu o istorie veche de mii de ani, este Crama Budureasca, situata in localitatea prahoveana Dealu Mare, pe fostele asezaminte
Mihai Anghel a construit, de-a lungul anilor, un imperiu in sectorul agroalimentar, devenind un exemplu de urmat in agribusiness. Antreprenorul doljean a remarcat si oportunitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile.
Printr-un proiect finantat prin Masura 123 din vechiul PNDR, o companie aradeana a obtinut fonduri europene nerambursabile in valoare de aproximativ 35.000 de euro pentru achizitionarea unei linii de imbuteliere a vinului.
Cramele Recas, din judetul Timis, vor beneficia de cea mai moderna linie de imbuteliere din Europa, prin care isi vor dubla capacitatea, de la 4.000 de butelii pe ora la 8.000 pe ora.
Guvernul a aprobat azi o Hotărâre, care completează lista beneficiarilor programelor naționale de sprijinire a sectorului vitivinicol care pot primi sprijin din partea Uniunii Europene pentru promovarea vinurilor.
Vinurile moldovenești urmează să fie depozitate în centre construite special, în rocile din Senegal, conform unui anunț făcut pe timpul vizitei unei delegații de businessmani din Africa de Vest
După ce a fost una dintre cramele preferate ale cuplului Ceaușescu, astăzi conducerea dorește ca Stațiunea de Cercetare Pietroasa să intre în circuitul turistic.
Cotnari a obținut șapte medalii de aur la Concursul Internațional de Vinuri – București 2014, au anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții societății vini viticole ieșene.
Chiar dacă industria alimentară a înregistrat o creștere de peste 20%, cantitatea de vinuri produsă s-a redus, în primele trei luni ale acestui an, cu 25,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Până la data de 15 decembrie a fiecărui an, în baza declarațiilor de recoltă și de producție, operatorii economici depun la inspectoriatele teritoriale ale ONVPV cereri scrise privind necesarul estimativ de însemne de certificare a calității vinurilor cu origine controlată și indicație geografică pentru anul următor.
În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, cererea de vin crește semnificativ, preferatul românilor fiind vinul roșu.
Exporturile de vin ale Republicii Moldova s-au redus cu aproximativ 3 milioane de litri în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Vinurile care se găsesc pe piața românească sunt sigure pentru consum, iar prețurile sunt la nivel similar celor din alte state europene, arată Ministerul Agriculturii.
Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, intenţionează să dezvolte proiectul „Drumul Vinului”, fapt care va contribui la creșterea exporturilor de vin.
Un prim bilanț al comercianților arată că s-au vândut 30 de milioane de litri de vin. În mod normal, consumul de vin crește cu 50% în perioada sărbătorilor.
Un mare avantaj, si unul dintre motivele principale pentru care tot mai multe persoane aleg sa locuiasca la casa, este
Mostenirea este procesul prin care urmasii unei persoane defuncte intra in posesia bunurilor acesteia, printr-o procedura numita succesiune. Chiar daca
Graminee cu o valoare nutritiva ridicata, ovazul prefera zonele cu clima temperata. Desi nu are cerinte ridicate de clima si
Graul si orzul sunt culturi de mare importanta atat din punct de vedere economic, cat si alimentar. Pe langa faptul
Chiar daca anexele gospodaresti nu sunt locurile in care iti petreci cel mai mult timp, in special in sezonul rece,
Abandonarea locuitului la oras pentru traiul la tara nu mai este de mult timp o practica noua, iar numeroasele comunitati
Desi temperaturile din prezent nu ne duc cu gandul la o iarna obisnuita, ci mai degraba la o toamna tarzie,
Deschiderea unui local in care se comercializeaza produse traditionale romanesti este mereu o idee buna. Cererea mare pentru astfel de