Cotnari, producătorul cu cele mai multe medalii de aur la concursul de vinuri de la București

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Compania Cotnari SA a obținut șapte medalii de aur la Concursul Internațional de Vinuri – București 2014, au anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții societății vini viticole ieșene.

Vinurile de colecție Feteasca Albă din producția anului 1995, Grasa de Cotnari din producțiile 1989, 1996 și Grasa de Cotnari 2005, precum și vinurile proaspete Blanc 2013, Grasa de Cotnari 2012 și Tămâioasa Românească 2012 au adus celor de la Compania Cotnari SA încă șapte medalii de aur.

Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatul jurizării experților străini și români, care au degustat peste 700 de probe ce provin din 20 de țări.

“Desfășurat după regulile OIV, Concursul Internațional de Vinuri București a ajuns la a IX-a ediție, fiind unul dintre cele mai importante concursuri din Europa Centrală și de Est. La Compania Cotnari tradiția se îmbină cu modernul, tehnologia performantă de ultimă generație se armonizează perfect cu istoria locurilor și terroir-ul, vinul de Cotnari fiind o bogăție națională. Elogiem trecutul, trăim prezentul și așteptăm în continuare – roade bogate”, a declarat dr.ec. Constantin Deleanu, președinte Directorat Compania Cotnari.

A XI-a ediție a International Wine Contest Bucharest 2014 (IWCB 2014) s-a desfășurat în perioada 22-25 mai 2014 la Biblioteca Națională a României, acordarea premiilor având loc marți, 3 iunie. La ediția din acest an au fost înscrise în concurs probe de vinuri din 19 țări.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE