Fonduri europene pentru tinerii fermieri din diaspora. Care este valoarea sprijinului si cum poate fi accesat?

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii anunta ca AFIR prelungeste sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” dedicata celor din diaspora, pana la data de 05 iulie 2021, ora 16.00.

Alocarea financiara pentru aceasta sesiune continua este de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pentru perioada mai-iulie este de 25 de puncte. Pana in prezent au fost depuse 172 de proiecte a caror valoare insumeaza 6,9 milioane euro.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, in valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, in functie de dimensiunea exploatatiei agricole (dimensiunea exploatatiei agricole se poate calcula si prin noua aplicatie pusa la dispozitia publicului pe pagina de internet a AFIR – http://so.afir.info/).

Finantarea se acorda tinerilor fermieri sub forma de suma forfetara in doua transe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in functie de implementarea corecta a Planului de Afaceri, fara a depasi trei ani (cinci ani pentru exploatatiile pomicole) de la semnarea Contractului de finantare.

Acordarea sprijinului va fi proportionala cu gradul de indeplinire a Planului de Afaceri.

Ghidul solicitantului si materialele necesare accesarii pot fi consultate pe site-ul AFIR, www.afir.info – Investitii PNDR, in sectiunea dedicata submasurii 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE