Meniu

Idei de afaceri

Cum ajunge laptele de capra direct la usa clientului

La granita dintre judetele Teleorman si Giurgiu, la 60 de kilometri de Bucuresti, a aparut de cativa ani o ferma de capre numita, desigur, „Caprina”. Pe un teren de 12 hectare se gasesc noua grajduri si o suprafata arabila. Afacerea este infloritoare, dar lucrurile nu au stat mereu asa.

Read More »

Cultura de mure, afacerea profitabila si pentru fermierii cu suprafete mici

O idee de afaceri tot mai apreciata in randul fermierilor cu suprafete mici de teren este cultura de mure, mai ales ca acest arbust fructifer se preteaza cu succes la conditiile pedo-climatice ale Romaniei, fiind relativ usor de intretinut. O asemenea cultura am intalnit-o in localitatea Berchez, judetul Maramures, acolo unde Ernszt Anton, alaturi de doi prieteni, a infiintat o plantatie de mur, pe o suprafata de 1,2 hectare.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE