miere de vanzare

Acordarea de miere de albine elevilor si copiilor din gradinite, amanata din nou

Facebook
Twitter

Guvernul a decis ca, in perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2022, se suspenda aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional.

Legea prevede ca se acorda gratuit pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional miere poliflora, in limita unei cantitati de 350 grame miere lunar.

Mierea poliflora destinata consumului pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional trebuia ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atesta calitatea, va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si va fi achizitionata din lantul scurt de aprovizionare. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor urma sa verifice periodic calitatea mierii acordate in acest program.

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia la unitatile de invatamant puteau fi contractate si de catre consiliile judetene, respectiv de catre consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu asistenta directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

Numai ca acordarea de miere de albine copiilor a fost amanata din nou. De fapt, din 2015 incoace, niciun Guvern sau ministru al agriculturii nu si-au dat interesul sa le dea copiilor nostri mierea promisa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE