Ultima zi ca sa depui cererea pentru ajutor de minimis in apicultura

Facebook
Twitter

Maine, 26 noiembrie 2021, e ultima zi pentru depunerea cererilor de sprijin in vederea obtinerii de ajutor de minimis in apicultura.

In Sedinta Guvernului din 17 noiembrie 2021 a fost aprobata Hotararea privind schema „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol”.

Prin acest act, a fost reglementata acordarea unui ajutor de minimis in apicultura, Suma se ridica la 23,7 lei/familia de albine. De acest ajutor de minimis pentru apicultra vor beneficia proprietarii unui numar de 2.246.866 familii de albine.

Ajutor de minimis in apicultura pentru productie

Scopul acestui ajutor de minimis in apicultura este sustinerea activitatii in sectorul apicol. Apicultorii vor fi despagubiti pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol.

Drept urmare, se va asigura continuarea ciclului de productie.

Valoarea totala a schemei de ajutor de minimis in apicultura este de 53.250.724 lei, reprezentand 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2021, respectiv 4,9475 lei pentru un euro.

Sursa de finantare este bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Perioada de depunere a cererilor si documentelor insotitoare este cuprinsa intre a doua zi lucratoare dupa intrarea in vigoare a prezentei hotarari si 26 noiembrie 2021.

Schema se deruleaza prin centrele judetene ale APIA. Termenul de plata este 31 decembrie 2021.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE