albine

Sprijin apicultori – despagubiri pentru crescatorii de albine. Ce sume vor fi acordate?

Facebook
Twitter

Sprijin apicultori – in acest an, crescatorii de albine vor primi un sprijin de 23,7 de lei pe familia de albine.

Ajutorul are rolul de a compensa pierderile inregistrate in perioada martie – mai 2021, iar valoarea totala a finantarii este de 53,2 milioane de lei, anunta MADR.

In sedinta Guvernului din 17 noiembrie 2021 a fost aprobata Hotararea privind schema „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol”.

Citeste si: Gripa aviara, tot mai raspandita in Europa. Ce atentionari dau autoritatile?

Astfel, se reglementeaza acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor de 23,7 lei/familia de albine, pentru un numar de 2.246.866 familii de albine.

Potrivit sursei citate, scopul acestui ajutor este sustinerea activitatii in sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel incat sa se asigure continuarea ciclului de productie.

Sprijin apicultori: care este valoarea totala a finantarii

Valoarea totala a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentand 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2021, respectiv 4,9475 lei pentru un euro.

Sursa de finantare este bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Perioada de depunere a cererilor si documentelor insotitoare este cuprinsa intre a doua zi lucratoare dupa intrarea in vigoare a prezentei hotarari si 26 noiembrie 2021.

Schema se deruleaza prin centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, iar termenul de plata este 31 decembrie 2021.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE