ANM: vremea se raceste brusc, iar minimele vor fi de sub 0 grade, in urmatoarele zile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele saptamani, vremea se va raci in intreaga tara, iar temperaturile nu vor mai urca peste 10-12 grade Celsius.

In schimb, minimele vor cobori chiar si sub 0 grade Celsius, in unele regiuni, se arata in prognoza ANM, valabila in intervalul 15 – 29 noiembrie.

In Banat, in intervalul 15 – 20 noiembrie, in medie, se vor inregistra valori ale temperaturilor maxime de 10 – 12 grade si minime de 3 – 5 grade.

Ulterior datei de 20 noiembrie, vremea se va incalzi usor, temperatura maxima urmand a creste spre valori in jurul a 14 grade, in 21 noiembrie, apoi va scadea pana spre valori in jurul a 8 grade, in medie, in data de 23 noiembrie.

Procesul de racire a vremii va continua, astfel incat media temperaturilor maxime va cobori spre valori in jurul a 5 grade pana la sfarsitul intervalului.

Citeste si: Productie agricola Romania: cel mai mare declin din UE, in anul 2020

In perioada 20 – 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4 – 6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scadea spre valori medii, in jurul a zero grade, in data de 25 noiembrie, valoare ce va fi de interes pana la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in zilele de 18 si 19 noiembrie si in intervalul 22 – 28 noiembrie.

In regiunea Crisanei, pana pe data de 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scadea spre 8 grade, iar ulterior media temperaturilor maxime va creste din nou spre 12 grade in data de 21 noiembrie.

In intervalul 22 – 29 noiembrie vremea se va raci treptat, astfel temperaturile maxime vor scadea de la valori de 10 grade, in medie in data de 22 noiembrie, spre valori de 4 – 5 grade, la sfarsitul intervalului. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori de 2 – 3 grade in medie, intre 15 si 19 noiembrie.

Minimele vor creste spre 5 grade, in medie, in zilele de 20 si 21 noiembrie, apoi pana spre sfarsitul intervalului acestea vor scadea treptat, astfel ca, in perioada 25 – 29 noiembrie, se vor inregistra valori in jurul a zero grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in zilele de 18 si 19 noiembrie si in intervalul 22 – 28 noiembrie.

In Transilvania, vremea se va raci in intervalul 15 – 19 noiembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 10 grade, spre 6 – 7 grade.

Dupa aceasta perioada, valorile termice vor creste usor spre 9 – 10 grade, in medie, in perioada 20 – 22 noiembrie, si vor scadea spre 4 – 5 grade, valori ce vor fi de interes pentru perioada 24 – 29 noiembrie.

Temperaturile minime din intervalul 15 – 18 noiembrie vor fi de la -2 la zero grade, in medie, dupa care vor ajunge in jurul a doua grade, in data de 21 noiembrie.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire, iar minimele vor scadea de la doua grade, in medie, spre -3 grade, pana la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in zilele de 18 si 19 noiembrie si in intervalul 22 – 28 noiembrie.

In Maramures, in intervalul 15 – 19 noiembrie, maximele termice vor scadea de la 11 grade, in medie in prima zi, spre 6 grade, in data de 19 noiembrie.

Mai tarziu, temperaturile maxime vor creste spre valori in jurul a 8 grade, in medie, in perioada 20 – 22 noiembrie, apoi, pana in data de 29 noiembrie vor scadea spre valori de 4 – 5 grade.

Minimele se vor situa intre zero si doua grade, in medie, in perioada 15 – 19 noiembrie, apoi vor creste spre valori in jurul a 4 grade, in data de 21 noiembrie.

Ulterior acestei date si pana la sfarsitul intervalului, minimele vor scadea treptat spre -2 grade, in medie.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in intervalul 18 – 28 noiembrie.

In Moldova, pe durata acestei saptamani, maximele termice vor scadea de la 9 grade in medie, in prima zi, spre 6 grade in data de 16 noiembrie, apoi vor creste treptat pana spre 12 grade, in data de 21 noiembrie, dupa care media maximelor va scadea usor de la 6 grade, spre 4 – 5 grade pana la sfarsitul intervalului.

Minimele vor scadea de la 4 grade, in medie in data de 15 noiembrie, spre valori in jurul a -1 grad in data de 17 noiembrie, apoi vor creste spre 5 – 6 grade, in data de 21 noiembrie, iar ulterior acestei date si pana la sfarsitul intervalului vor scadea spre valori de -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in intervalul 22 – 28 noiembrie.

In Dobrogea, temperaturile maxime vor scadea de la 11 grade, in medie, in prima zi a intervalului, spre 8 grade, in data de 16 noiembrie, apoi vor creste treptat pana spre 12 – 13 grade, in data de 22 noiembrie.

Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scadea usor pana spre 8 grade, in data de 25 noiembrie, apoi pana la sfarsitul intervalului vor creste usor spre 10 grade, in medie.

In perioada 15 – 18 noiembrie, minimele vor scadea de la 7 – 8 grade, in medie in prima zi, spre 3 grade.

Vor creste ulterior, in perioada 19 – 23 noiembrie, pana spre 6 grade, dupa care pana la sfarsitul intervalului vor scadea treptat spre 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in perioada 22 – 28 noiembrie.

In Muntenia, temperaturile maxime vor scadea de la 11 grade, in medie in prima zi, spre 8 grade, in data de 17 noiembrie.

Ulterior sunt prognozate cresteri spre medii in jurul a 14 grade, in data de 21 noiembrie.

Temperaturile maxime vor scadea pana spre sfarsitul intervalului spre valori medii de 8 – 9 grade.

Minimele vor scadea de la 4 – 5 grade, in data de 15 noiembrie, spre valori medii in jurul a zero grade, in data de 18 noiembrie.

Cu usoare variatii, minimele vor creste spre 4 grade, in data de 23 noiembrie, apoi vor scadea treptat pana la sfarsitul intervalului, spre valorii medii de la -1 grad la zero grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in perioada 22 – 28 noiembrie.

In Oltenia, temperaturile maxime vor scadea de la 10 grade, in prima zi a intervalului spre valori medii in jurul a 8 grade, in data de 16 noiembrie, apoi pana in data de 21 noiembrie vor creste spre 13 grade.

Ulterior datei de 21 noiembrie, temperaturile maxime vor scadea treptat, astfel incat la sfarsitul intervalului, in medie se vor inregistra 7 – 8 grade.

In perioada 15 – 24 noiembrie, variatiile temperaturilor minime vor fi in general nesemnificative, urmand a se inregistra valori medii intre doua si 4 grade, apoi acestea vor scadea pana in jurul a zero grade, valoare ce va fi de interes in perioada 25 – 28 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in intervalul 22 – 28 noiembrie.

La munte, in perioada 15 – 18 noiembrie, variatiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de pana la 4 grade.

In data de 19 noiembrie acestea vor scadea spre medii in jurul a zero grade, apoi vor creste spre 4 – 5 grade, pana in data de 22 noiembrie.

Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scadea treptat pana la sfarsitul intervalului spre medii in jurul a zero grade.

Minimele vor scadea de la zero grade, in prima zi, spre valori medii in jurul a -4 grade, in data de 19 noiembrie, apoi vor creste treptat spre -1 grad, in data de 23 noiembrie.

Dupa aceea, tendinta temperaturilor minime va fi de scadere pana la sfarsitul intervalului spre valori medii ce vor oscila intre -6 si -5 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in zilele de 18 si 19 noiembrie, iar ulterior in perioada 22 – 28 noiembrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE