ANM: raciri ale vremii si sanse de precipitatii in urmatoarele 2 saptamani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele doua saptamani (8-21 noiembrie) vremea se raceste in toata tara, iar posibilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare dupa 17 noiembrie, noteaza ANM.

In Banat, in intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11 – 12 grade, iar cea a minimelor va cobori de la 7 la 2 grade.

Finalul primei saptamani va aduce si temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 – 9 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi de 1 – 2 grade, in medie.

A doua saptamana se va caracteriza prin valori termice usor sub cele normale pentru a doua jumatate a lunii noiembrie, astfel incat, cu mici variatii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi in jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2 – 3 grade.

Va ploua moderat cantitativ pe 8 si 9 noiembrie, cand izolat vor fi si cantitati de apa insemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi in crestere dupa data de 17 noiembrie.

In regiunea Crisanei, in intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va ajunge la 12 grade, in timp ce minimele vor cobori pana la 2 grade.

Spre finele primei saptamani, maximele termice se vor situa sub cele normale, prin medii de 8 – 9 grade, iar minimele vor fi in medie aceleasi.

A doua saptamana se va caracteriza prin valori termice usor mai scazute decat cele normale pentru a doua jumatate a lunii noiembrie, astfel incat, cu mici variatii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 8 – 9 grade, iar cea a minimelor in jurul a 2 grade.

Va ploua in intervalul pana marti, 9 noiembrie, cand local vor fi posibile si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi in crestere si dupa data de 17 noiembrie.

Citeste si: Bani de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice

In Transilvania, vremea se va raci in intervalul 8 – 11 noiembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 12 la 9 – 10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade.

Intre 12 si 15 noiembrie, si temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 – 8 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi in medie aceleasi.

A doua saptamana se va caracteriza prin valori termice usor mai scazute decat cele normale pentru a doua jumatate a lunii noiembrie, astfel incat, cu mici variatii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 7 grade, iar cea
a minimelor in jurul a -2 grade.

Temporar, va ploua pana miercuri, 10 noiembrie, cand local vor fi si cantitati de apa mai insemnate, dar ulterior probabilitatea pentru ploi va fi in crestere in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

In Maramures, pana pe 12 noiembrie, maximele termice se vor situa, in medie, in jurul a 11 grade, iar media minimelor va scadea de la 7 la -1 grad.

Intre 12 si 16 noiembrie si temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii in jurul a 7 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi in continuare, in medie, usor sub zero grade.

Pana la finalul celei de-a doua saptamani se vor inregistra valori termice usor mai scazute decat cele normale pentru a doua jumatate a lunii noiembrie, astfel incat, cu mici variatii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 7 grade, iar cea a minimelor in jurul a zero grade.

Va ploua, temporar, luni si marti, cand pe alocuri vor fi si cantitati de apa mai insemnate.

Probabilitatea pentru ploi va fi in crestere dupa data de 17 noiembrie.

In Moldova, in primele trei zile ale intervalului si la nivelul acestei regiuni, temperaturile vor fi in scadere, de la o medie de 13 la 7 grade pentru maxime si de la 7 la -1 grad pentru minime.

Vremea va fi in usoara incalzire in perioada 11 – 13 noiembrie cand media temperaturilor maxime va fi de 9 – 11 grade, iar cea a minimelor va creste de la -2 la 2 grade.

Ulterior, cu mici variatii de la o zi la alta, valorile termice vor fi usor sub cele normale astfel ca, pana la finalul celei de-a doua saptamani, se vor inregistra medii ale maximelor de 6 – 8 grade, iar cele ale minimelor apropiate de zero grade.

Se vor semnala ploi in general slabe in intervalul pana miercuri, 10 noiembrie, dar apoi regimul pluviometric se va mentine deficitar, chiar daca izolat si trecator pot fi precipitatii slabe.

In Dobrogea, valorile termice vor fi in scadere pana in 10 – 11 noiembrie, cand media maximelor va fi in jurul a 7 grade, iar cea a minimelor de 1 – 3 grade.

Vremea se va incalzi usor pe 12 si 13 noiembrie, devenind apropiata de normalul termic cu medii de 11 – 12 grade la maxime, respectiv de 3 – 5 grade la minime.

In cursul celei de-a doua saptamani se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 9 – 11 grade si ale minimelor de 2 – 4 grade, caracterizand o vreme usor mai rece decat in mod normal.

Regimul pluviometric se va mentine deficitar, cu ploi in general slabe in intervalul 8 – 10 noiembrie si, posibil, dupa data de 17 noiembrie.

In Muntenia, valorile termice vor fi in scadere pana pe 10 noiembrie, cand media maximelor va fi in jurul a 8 grade, iar cea a minimelor 2 – 3 grade.

Temperaturile maxime vor creste usor pe 12 si 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11 – 12 grade, dar cele minime vor fi in continuare scazute, de 0 – 2 grade, in medie.

In cursul celei de-a doua saptamani se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 8 – 10 grade si ale minimelor de 1 – 3 grade, caracterizand o vreme usor mai rece decat in mod normal.

Temporar, va ploua in intervalul 8 – 10 noiembrie, cand local vor fi si cantitati de apa mai insemnate.

Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi in crestere dupa data de 17 noiembrie.

In Oltenia, valorile termice vor fi in scadere pana pe 10 – 11 noiembrie, cand media maximelor va fi in jurul a 7 grade, iar cea a minimelor 1 – 3 grade.

Temperaturile maxime vor creste usor pe 12 si 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11 – 12 grade, dar cele minime se vor mentine scazute, intre zero si doua grade, in medie.

In cursul celei de-a doua saptamani se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 8 – 10 grade si ale minimelor de pana la doua grade, caracterizand o vreme usor mai rece decat in mod normal.

Va ploua moderat cantitativ in intervalul 8 – 10 noiembrie, cand local vor fi si cantitati de apa insemnate.

Probabilitatea pentru ploi va fi in crestere dupa data de 17 noiembrie.

La munte, in primele trei zile ale intervalului de prognoza, valorile termice vor fi in scadere pana la o medie a maximelor de 2 – 4 grade si a minimelor in jurul a -3 grade.

Temperaturile maxime vor creste in intervalul 11 – 12 noiembrie, devenind mai ridicate decat normalul termic al acestei perioade pentru aceasta regiune, cu medii ale maximelor de 8 – 9 grade si minime in jurul pragului de inghet.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani nu sunt estimate variatii mari de la o zi la alta, astfel ca se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 2 – 4 grade si ale minimelor intre -4 si -2 grade, caracterizand in aceasta regiune o vreme mai rece decat in mod normal.

Vor fi precipitatii moderate cantitativ, ploi, lapovite si ninsori in intervalul 8 – 10 noiembrie, iar dupa data de 14 noiembrie, probabilitatea pentru precipitatii va fi ceva mai ridicata spre finalul celei de-a doua saptamani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE