Bani de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vesti bune pentru persoanele care isi doresc sa instaleze panouri fotovoltaice. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunta lansarea unui program de sprijin, destinat persoanelor fizice, prin care se vor deconta achizitia si costurile de instalare a panourilor.

“In decembrie vor mai fi lansate doua programe: 1. programul de fotovoltaice pentru persoane fizice. Vom pastra acelasi sistem de depunere de proiecte prin instalatori, prin firme specializate care initial se inregistreaza in sistem si vor avea acest drept; si 2. vom lansa si un program de piste de biciclete in mare masura pe structura ghidului care a mai fost lansat si in trecut.”, a spus ministrul.

Luna trecuta, ministrul mediului a declarat ca Romania va avea o retea de 18.000 de statii de incarcare a vehiculelor electrice in urmatorii 4 – 5 ani, din banii de la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) si din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

El a spus atunci ca AFM va lansa in maximum doua saptamani programul prin care administratiile locale pot accesa bani pentru statiile de incarcare.

Citeste si: Fonduri europene 2021: 16 milioane de euro pentru infiintarea de grupuri de producatori

“Programul pentru statiile de incarcare va fi lansat in maximum doua saptamani. Am aprobat ghidul si probabil va fi publicat saptamana aceasta sau cea viitoare in Monitorul Oficial. Trebuie sa construim aceasta infrastructura de incarcare care in vestul Europei este bine pusa la punct. Vom finanta peste 2.000 de statii de incarcare pentru unitatile administrativ-teritoriale, mai vine si PNRR cu peste 15.000 de statii si in patru-cinci ani vom ajunge la 18.000 de statii de incarcare in Romania din aceste fonduri”, a spus ministrul Tanczos Barna, citat de Agerpres.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE