Incediu de padure, extins pe o suprafata de 28 de hectare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un incendiu de padure, izbucnit saptamana trecuta pe fondul Ocolului Silvic privat Oituz, s-a extins pe 28 de hectare, informeaza purtatorul de cuvant ISU Bacau, Andrei Grecu.

Pompierii intervin pentru a cincea zi consecutiva si fara intrerupere pentru stingerea flacarilor.

“Incepand cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul interventiei se deplaseaza 41 pompieri cu 10 mijloace de la ISU Bacau, 17 pompieri cu 5 mijloace de la ISU Covasna, 18 lucratori si 5 auto de la Ocolul Silvic Oituz si 4 voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Oituz. In total sunt 58 pompieri, 10 lucratori ai Ocolului Silvic si 4 voluntari SVSU”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Bacau.

Luni si miercuri, o aeronava C-27J Spartan din dotarea Fortelor Aeriene Romane configurata pentru stingerea incendiilor a actionat in sprijinul pompierilor de la ISU Bacau care intervin la incendiul de padure de la Oituz.

Incendiul a izbucnit duminica, in jurul orei 15,00, iar de atunci pompierii intervin fara incetare pentru a stinge flacarile.

Avion Spartan, folosit pentru a ajuta la stingerea incendiului

O aeronava C-27J Spartan din dotarea Fortelor Aeriene Romane configurata pentru stingerea incendiilor a decolat, miercuri, in jurul orei 10,45, de la Baza 90 Transport Aerian pentru a actiona in sprijinul pompierilor de la ISU Bacau care intervin la incendiul de padure din zona comunei Oituz, judetul Bacau.

Citeste si: Criza mondiala de ingrasaminte continua. Rusia limiteaza exporturile

“Avionul Spartan C -27J a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia comuna Oituz – locul incendiului”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bacau, maiorul Andrei Grecu.

O misiune similara a fost desfasurata si luni, la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Aeronava poate transporta 6.000 de litri de apa (sase containere) la fiecare trecere.

Intre 18 si 20 de hectare de litiera formata din pin, gorun si fag sunt afectate de incendiul care a izbucnit, duminica, in padurea Ocolului Silvic Privat Oituz, iar pompierii intervin pentru a patra zi consecutiva pentru stingerea flacarilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE