Despre noi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Portalul www.StiriAgricole.ro este un proiect ambițios care dorește să reunească pe o singură platformă dedicată celor implicați, pasionați sau doar curioși despre starea de fapt a agriculturii românești, cele mai importante elemente legate de acest domeniu: surse de finanţare, asigurări, politici europene şi naţionale, exemple de bune practici.

Portalul a fost proiectat în anul 2012 și, ulterior, lansat în anul 2013, de o echipă tânără, cu experiență atât în media, cât și în domeniul agricol. De aceea, platforma reunește deopotrivă actualitatea din domeniul agricol, evoluțiile și tendințele în agricultură, proiectele de viitor, finanțarea și mecanismele finanțării europene, fiind şi un loc unde fermierii sau producătorii din domeniile conexe agriculturii pot posta, gratuit, anunțuri pentru a-şi promova activitatea şi produsele.

Totodată, portalul www.StiriAgricole.ro doreşte să fie un loc al dezbaterilor pe teme agricole, un loc unde agricultorii, cei care duc greul muncii pământului, să își facă auzită vocea. Sunt mulți cei care scriu despre agricultură, dar nu au dat niciodată pixul sau tastatura pentru o „cură în natură”, la țară, în câmp, unde, în arșiță sau vânt, țăranul își sapă bucata sau adună otava pentru a-și hrăni animalele. De aceea, cei care doresc să lanseze o nouă temă sau să afle noi informaţii despre un subiect trebuie doar să contacteze redacţia, la adresele de email puse la dispoziţie. Astfel, problemele curente ale fermierilor, indiferent că este vorba despre cei care au exploatații mici, de familie, de cei care dețin suprafețe mijlocii sau mari, de fermierii care cresc două-trei vaci sau cei care au sute de capete în fermele lor, toți vor găsi în portalul www.StiriAgricole.ro un prieten dornic să le ofere o mână de ajutor și să le facă vocea auzită. Ne dorim ca întrebările puse să căpete un răspuns, prin exemplele oferite de cei care au succes în domeniu, prin implicarea autorităţilor sau a instituţiilor cu activități în domeniul agricol, cum sunt băncile sau companiile de asigurări, care au în portofoliu produse destinate fermierilor.

De ce www.StiriAgricole.ro?

  1. Domeniul agricol a fost și va fi motorul creșterii economice a României;
  2. Jumătate din populaţia României trăieşte din munca pământului;
  3. Agricultura românească este, în continuare, un sector slab finanţat şi prost reglementat;
  4. Agricultura în România a suferit și suferă în continuare atât din cauza lipsei de tehnologie, cât și a lipsei de informație, precum și a dezinteresului autorităților care fac politici din pix, fără să coboare în câmp sau în fermă, să vadă ce nevoi are agricultorul român.

Dorim, și împreună cu dumneavoastră, cititorii noștri, vom reuși, să îi aducem în același loc pe cei care fac performanță în agricultură, astfel încât să putem împărtăși experiența dobândită și celor care încearcă să treacă peste eticheta de agricultură de subzistență și să realizăm o Poiană a lui Iocan virtuală, dedicată agriculturii.

Portalul www.StiriAgricole.ro, prin redactorii săi, este deschis oricărui tip de cooperare pe problematica agriculturii.

Pentru promovarea produselor dumneavoastră, prin campanii de publicitate pe toate domeniile dezvoltate de portal, precum și pentru orice alt tip de cooperare și/sau parteneriat cu echipa www.StiriAgricole.ro, vă invităm să ne contactaţi.

Echipa redacției:

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE