agrometeo

Culturi profitabile: 4 echipamente de care ai nevoie pentru lucrarile de toamna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Orice fermier stie ca, pentru a obtine culturi profitabile, lucrarile de pregatire a solului sunt la fel de importante precum administrarea propriu-zisa a exploatatiei agricole.

Fie ca vorbim despre o gradina de legume, o sera, un solariu, o livada sau o gradina de flori, pregatirile pentru iarna sunt importante in egala masura si vor influenta, direct, productivitatea din anul urmator.

De aceea, este important sa fii pregatit, si sa-ti procuri din timp echipamentele necesare.

In acest fel, vei reusi sa fii mai eficient, sa reduci timpul pe care il petreci in exploatatie si sa te bucuri de costuri mai reduse, pe termen lung. Iata care sunt principalele ustensile de care vei avea nevoie:

Motocultorul

Fie ca ai un teren pe care iti doresti sa infiintezi o cultura de primavara sau ai o livada care este necesar sa fie ingrijita, motocultorul reprezinta o unealta de baza, care te va ajuta sa maruntesti pamantul, sa pregatesti solul pentru fertilizare sau, daca vei alege dintr-o oferta de motocultoare profesionale, vei putea chiar ara suprafata, cu aceasta unealta.

In cazul in care terenul pe care urmeaza sa faci aceste lucrari este inca acoperit de vegetatie, indepartarea acesteia cu ajutorul unei motocositoare de umar iti va simplifica enorma munca si iti va permite sa desfasori lucrarile agricole intr-un mod optim.

Mai mult, este posibil ca in aceasta perioada, pretul unui astfel de echipament sa fie mai scazut decat primavara.

Culturi profitabile – Unelte de taiat

Atunci cand vine vorba de pregatirile de toamna pentru culturi profitabile, nu trebuie neglijate nici livezile, dupa cules, sunt necesare anumite lucrari, printre care si taierile la pomii fructiferi, care, in aceasta perioada, au mai multe scopuri.

Taierile au rolul de a elimina ramurile uscate, de a ajuta la formarea coroanei si de a ghida cresterea ramurilor astfel incat sa aiba parte pe deplin de lumina soarelui.

De asemenea, taierile pot fi si de rodire si au rolul de a regla incarcatura de muguri din rod, pentru a asigura o productie de calitate.

Pentru desfasurarea acestor lucrari in cele mai bune conditii, este necesar sa-ti procuri echipamentele de taiere necesare, precum foarfeci si fierastraie din otel de calitate sau, pentru livezi mai mari, masini pentru taiat, foarfeci electrice sau foarfeci si fierastraie pneumatice.

Utilaje performante

In zilele noastre, performanta in agricultura este aproape imposibil de atins cu munca manuala sau cu utilaje vechi, care au nevoie constanta de lucrari de mentenanta si consuma o cantitate uriasa de combustibil.

Pentru a desfasura, cu succes, lucrarile de toamna, si nu numai, este necesar sa-ti procuri o serie de utilaje agricole performante, care desi costisitoare, isi vor amortiza rapid costul.

Culturi profitabile – Generator de curent electric

Pentru situatiile neprevazute, un generator electric va este un adevarat ajutor atunci cand vine vorba de continuarea activitatilor agricole, chiar si in momentul in care electricitatea lipseste.

Un generator de curent poate furniza energie electrica aproape oriunde. Poate sustine consumul casnic cu toti consumatorii vitali sau un eveniment organizat departe de sursele de curent electric conventionale.

Desi nu este foarte scump, un astfel de dispozitiv se va dovedi extrem de valoros in cazul unei intreruperi de curent.

Pentru a obtine culturi profitabile, este necesar sa pregatesti corespunzator exploatatia pentru iarna si sa te asiguri ca iti dotezi gospodaria cu toate echipamentele necesare, astfel incat sa sporesti productivitatea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE