Lege simplificata pentru fermieri. Constructiile in extravilan, mult mai simplu de realizat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii vor putea realiza constructii pe terenuri extravilane, daca acestea au ca destinatie activitati agricole, fara a mai fi necesar sa le treaca in intravilan, a declarat deputatul Adrian Chesnoiu, pe pagina sa de Facebook.

Astazi, am votat in plenul Camerei Deputatilor modificarea Legii 50/1991, in sensul autorizarii executarii lucrarilor de constructii pe terenuri extravilane pentru constructiile cu destinatie agricola, fara a mai fi necesara realizarea PUZ-ului de trecere in intravilan, o procedura extrem de anevoioasa si costisitoare.

Citeste si: Pro Agro: fermierii vor avea de suferit din cauza crizei care a dus la scumpirea ingrasamintelor

Este primul proiect de lege pe care l-am initiat in calitate de deputat, alaturi de colegii mei parlamentari social-democrati din Olt, dar si din ambele grupuri parlamentare ale PSD. M-a bucurat totodata si faptul ca la aceasta initiativa au aderat si parlamentarii UDMR, AUR si PNL.

Modificarea legii era mai mult decat necesara: multe constructii agricole fac obiectul unor proiecte de investitii finantate din fonduri europene nerambursabile, existand pericolul blocarii investitiilor in agricultura si neaccesarea acestor fonduri.

Practica implementarii proiectelor cu finantare europeana ne-a dovedit cat de birocratice pot fi procedurile. Am reusit astazi inca un pas important spre debirocratizare.

Vor urma si alte masuri in sprijinul fermierilor romani!”

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE