Ministrul Oros, la Consiliul Agrifish. Viitoarea Politica Agricola trebuie sa fie simplu de aplicat si sa permita fermierilor sa fie competitivi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Decidentii politici ar trebui sa adopte o Politica Agricola Comuna cat mai simplu de aplicat si care sa permita fermierilor europeni sa fie competitivi pe piata, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa de Facebook.

„Criza pandemiei Covid-19 ne-a adus pe langa provocari si lectii din care trebuie cu totii sa invatam. Cred ca noi, decidentii politicilor UE, avem datoria sa adoptam un pachet legislativ pentru viitoarea Politica Agricola Comuna, care sa fie cat mai simplu de aplicat, sa permita mentinerea competitivitatii agricultorilor europeni, care sa garanteze securitatea alimentara pentru toti cetatenii Uniunii”, a scris Oros pe Facebook.

Ministrul roman al Agriculturii participa la reuniunea informala a Consiliului AgriFish, desfasurata la Lisabona intre 13 – 15 iunie, temele principale fiind gestionarea resurselor, sistemele alimentare durabile si inovarea. Aceasta are un rol esential in asigurarea securitatii alimentare si in dezvoltarea unui model de agricultura sustenabila care sa contribuie la obiectivele UE de clima si mediu.

Seful MADR a adaugat ca sunt deosebit de importante componentele ecologice si sociale ale noii PAC, dar nu trebuie uitata componenta economica.

„Avem nevoie de mai mare flexibilitate in aplicarea si implementarea PAC, pentru ca Romania are realitati si nevoi specifice”, a aratat ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE