Ministrul Ghinea: PNRR nu a fost respins de UE, Romania se afla inca in etapa de evaluare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a explicat ca Romania se afla inca in etapa de evaluare a Planului National de Redresare si Rezilienta, etapa in care Comisia urmeaza sa solicite mai multe informatii despre proiectele depuse. In urmatoarele zile vor avea loc mai multe intalniri sectoriale, prin care sa fie aduse clarificari la proiectele depuse de tara noastra.

„Minciuna PSD: Comisia Europeana a respins PNRR. Realitatea factuala: Romania se afla in etapa de evaluare a Planului, etapa in care Comisia Europeana solicita informatii suplimentare statului membru. In acest moment, ulterior depunerii oficiale, Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei se afla in aceasta faza, de evaluare. In aceasta saptamana au avut deja loc intalniri sectoriale MIPE – ministere de linie – Comisia Europeana unde s-au analizat o serie de documente din PNRR iar Comisia a avansat o lista cu informatii suplimentare solicitate si clarificari. Unele intrebari au fost lamurite pe loc, altele urmeaza sa primeasca raspuns in scurt timp”, a explicat Ghinea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis, vineri, ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, sa renunte la functie, precizand ca daca parlamentarii PNL si UDMR nu voteaza motiunea simpla depusa impotriva acestuia, vor raspunde in solidar cu el.

„Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligenta sa, dar i-a zapacit pe toti cu tampeniile sale.(…) Cristian, Comisia Europeana a avut timp – in doar 4 zile sa-ti citeasca PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. Fara sa-l citesti. Au citit si s-au crucit. Cristian, nu ti-a fost rusine sa iesi la televizor, acum doua zile, si sa minti nonsalant ca totul e ok, desi stiai foarte bine ce observatii devastatoare ai primit de la Comisia Europeana?”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Planurile de redresare si rezilienta vor fi evaluate pe baza a 11 criterii transparente prevazute in Regulamentul de instituire a Mecanismului de redresare si rezilienta, componenta principala a programului de relansare NextGenerationEU. Dupa cum este prevazut in acest regulament, pe parcursul intregii perioade de evaluare, Comisia va actiona in stransa colaborare cu statul membru in cauza cu scopul de a clarifica orice potentiala intrebare deschisa, spre exemplu prin solicitarea de informatii suplimentare.

„Obiectivul nostru este de a colabora cu statele membre pentru a asigura utilizarea optima a acestor fonduri”, precizeaza Comisia Europeana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE