Cum scapam de viespi? Solutii ieftine si simplu de folosit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Daca doriti sa scapati de viespi, veti fi incantati sa stiti ca exista anumite solutii naturale impotriva acestori insecte, care chiar functioneaza si care vor tine departe daunatorii nedoriti.

Unele dintre sfaturile de mai jos includ solutii de prevenire a invaziei viespilor, in timp ce altele va vor arata cum sa scapati de viespi si cuiburi existente. Urmati una sau toate aceste sugestii pentru a scapa de insectele deranjante.

Scapati de mancarea nedorita

Inainte de a putea incepe efectiv sa scapati de viespi, trebuie sa faceti cateva lucruri pentru a preveni ca acestea sa va invadeze spatiul. In primul rand, scapati de resturile de mancare care se afla in zona din afara casei dvs. Viespile iubesc proteinele, asa ca gratarul tau este o zona pe care le place sa o viziteze. Pastrati-l bine curatat pentru a tine viespile departe.

Vispile iubesc si bauturile dulci, asa ca daca depozitati sticle in curte, asigurati-va ca sunt curatate bine. Daca nu exista nimic delicios pentru viespi in apropierea casei dvs., este mult mai putin probabil ca acestea sa va faca o vizita.

Citeste si: MADR: noutati despre decontarea energiei folosite la irigatii

Asigurati-va ca toate cosurile de gunoi sunt sigilate

Ce au cosurile de gunoi in ele? Ei bine, pe langa gunoi, au adesea resturi de mancare vechi, sau lichide. Si, viespilor le place sa manance, asa ca vor fi atrase in special de cosurile de gunoi, daca nu sunt bine sigilate – si ar putea chiar sa incerce sa faca un cuib in apropierea lor. Asigurati-va ca va sigilati cosurile de gunoi pentru a evita vizitatorii noi. Aici includem si cosurile de reciclare.

Sigilati toate fisurile

Veti dori sa sigilati orice fisuri din casa sau fundatia dvs., deoarece viespilor le place sa creeze cuiburi in crapaturile si golurile de pe pamant. Sigilandu-le, veti preveni viespile din a face cuiburi sau din a intra in casa dvs.

Acordati o atentie deosebita crapaturilor pe care le puteti gasi pe marginile casei sau unde intra firele de electricitate in casa. Acest lucru poate fi facut toamna, inainte ca viespile de primavara sa inceapa sa-si construiasca cuiburile.

Cultivati plante care resping viespi

O modalitate de a respinge viespile din apropierea casei este sa cultivati soiuri de plante care resping viespi, cum ar fi menta, cimbru, eucalipt sau pelin. Plantati-le oriunde in apropierea casei dvs. si mai ales acolo unde ati vazut viespi in trecut. Plantele cu flori, cum ar fi galbenelele sau muscatele sunt dragute si, de asemenea, descurajeaza viespile.

Exista cateva plante pe care veti dori sa evitati sa le aveti in curte, deoarece atrag viespile. Din aceasta categorie fac parte feniculul dulce sau dantela reginei.

Utilizati o solutie cu apa si sapun

Apa si sapunul sunt o aparare excelenta impotriva cuiburilor mici de viespi. Luati o sticla cu pulverizator, adaugati 2 linguri de sapun de vase si umpleti restul sticlei cu apa. Dupa ce ati agitat bine, pulverizati generos amestecul de apa si sapun pe cuib. Sapunul le va infunda porii de respiratie, facand insectele sa moara instantaneu.

Folositi o solutie de uleiuri esentiale

Amestecati cateva picaturi de uleiuri esentiale de cuisoare, muscate si lemongrass pentru a respinge in mod natural viespile. Puteti adauga acest amestec de uleiuri esentiale intr-o sticla de pulverizare impreuna cu cateva linguri de sapun de vase. Umpleti restul sticlei de apa cu apa si agitati.

Pulverizati aceasta solutie pe orice cuiburi de viespi si asigurati-va ca va uitati sub acoperisuri, pridvor, streasinii si orice alte margini unde viespile ar putea avea cuiburi. De asemenea, puteti pulveriza acest amestec in orice loc in care ati vazut cuiburi in trecut. Unor viespi le place sa construiasca cuiburi in acelasi loc in fiecare an, asa ca aceasta este o buna aparare.

Utilizati o solutie de ulei de menta

De asemenea, s-a dovedit ca uleiul de menta este o solutie eficienta si naturala pentru alungarea viespilor. Folositi cateva picaturi de ulei de menta impreuna cu cateva linguri de sapun de vase, puneti-le impreuna intr-o sticla cu pulverizator si umpleti restul sticlei cu apa. Agitati bine si apoi pulverizati amestecul pe orice cuiburi stabilite sau locuri in care ati mai vazut cuiburi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE