MADR: noutati despre decontarea energiei folosite la irigatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii care au depus facturile pentru decontarea a pana la 50% din factura la energia electrica folosita la irigatii au primit banii in conturi, noteaza MADR.

In total, 172 de Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) au depus facturi a caror valoare totala eligibila pentru decontare se ridica la 16,59 milioane de lei.

Citeste si: Ce este un canal de permacultura si cum te ajuta sa economisesti apa intr-o gradina

Astfel, pana la data de 27 decembrie 2021, pentru 159 de beneficiari au fost efectuate plati in valoare de 16,09 milioane lei, iar pentru 13 beneficiari urmeaza sa se faca plata imediat dupa finalizarea procedurii de verificare a datelor conturilor.

Specialistii din cadrul MADR vor monitoriza respectarea prevederilor legale, astfel incat reducerea costurilor pentru energia electrica, pe baza facturilor depuse de Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii, sa se regaseasca in beneficiul fermierilor.

Reprezentantii ministerului amintesc ca, pentru anul 2021, a fost stabilita cota de pana la 49,99% pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica necesar functionarii agregatelor sau echipamentelor pentru irigatii pentru care se asigura apa pentru irigatii in baza contractelor multianuale/sezoniere incheiate cu Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE