AFIR, parteneriat pentru simplificarea procesului de absorbtie a fondurilor europene. Cum vor beneficia fermierii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) si OTP Bank au semnat un parteneriat prin care sa se faciliteze absorbtia fondurilor europene pentru sectorul agricol si antreprenorii rurali prin FEADR, in perioada 2021-2022.

In cadrul parteneriatului, OTP Bank Romania pune la dispozitia solicitantilor de finantare nerambursabila si a beneficiarilor semnatari ai contractelor de finantare, care urmeaza a se incheia cu AFIR in Perioada de Tranzitie 2021-2022, produse de finantare adaptate, identifica solutii pentru absorbtia fondurilor, faciliteaza accesul la finantare si ofera consultanta financiara pentru fiecare etapa a proiectelor derulate de catre clienti.

“Sectorul agribusiness a avut o evolutie ascendenta in ultimii ani, iar noi ne-am implicat in mod activ in sustinerea antreprenorilor romani prin acces la finantare si consultanta specializata. Parteneriatul cu AFIR ne permite sa continuam in aceasta directie si sa contribuim la absorbtia fondurilor nerambursabile, destinate agriculturii romanesti, prin produse adaptate si cresterea accesului la finantare, pentru dezvoltarea agriculturii si mediului rural”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank Romania, Divizia Afaceri.

In plus, banca vine in sprijinul clientilor prin oferirea de consultanta si indrumare financiara specializata, inca din etapa de verificare gratuita a eligibilitatii solicitantilor si a viabilitatii investitiei propuse. Procedura este realizata gratuit de catre echipa de consultanti ai OTP Consulting Romania, care ofera consiliere in optimizarea investitiei pentru multiplicarea sanselor privind obtinerea finantarii nerambursabile.

Mai mult, OTP Consulting ofera si un discount clientilor OTP Bank Romania privind serviciile de consultanta pentru elaborarea si depunerea cererii de finantare si asistenta profesionala pana in momentul finalizarii monitorizarii proiectului.

Prin acest protocol sunt vizati solicitantii de finantare nerambursabila prin PNDR, precum si beneficiarii cu contracte de finantare incheiate cu AFIR in Perioada de Tranzitie 2021-2022. Sunt inclusi in aceste categorii fermierii locali, cooperativele agricole, organizatii de producatori, dar si companii micro, mici, mijlocii si mari din spatiul rural.

OTP Bank propune solutii pentru cofinantarea cheltuielilor eligibile aferente proiectelor finantate de AFIR, credite pentru prefinantarea imprumutului nerambursabil aferent proiectului pana la incasarea grantului, credite pentru finantarea cheltuielilor neeligibile sau credite punte pentru prefinantarea imprumutului nerambursabil.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Group, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Banca ocupa locul 9, in functie de active, in clasamentul jucatorilor bancari din Romania, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate in sectorul financiar din Europa Centrala si de Est, in timp ce subsidiara din Romania a acumulat 16 ani de prezenta de piata locala. Cu aproximativ 40.000 de angajati grupul deserveste zilnic aproape 16,3 milioane de clienti din 11 tari.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE