septembrie 29, 2022

Fonduri europene: inovatii care simplifica modul de accesare a finantarii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

AFIR dezvolta cu resurse proprii solutii informatice care sunt oferite si partenerilor institutionali pentru eficientizarea managementului fonduri europene.

Astfel, in baza protocolului semnat in 15 iulie 2021 cu Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), a fost implementata, testata si data in folosinta aplicatia pentru depunerea online a dosarelor de finantare la nivelul AFM.

In acest moment, prin intermediul aplicatiei, sunt deschise doua sesiuni pentru depunerea proiectelor si anume, pentru lucrari de eficienta energetica in infrastructura de iluminat public si cea de-a doua pentru finantarea lucrarilor de eficienta energetica in cladiri publice.

Citeste si: Pesta porcina blocheaza exporturile de carne ale Germaniei. Ce solutii se intrevad?

Pana acum, valoarea proiectelor depuse prin intermediul aplicatiei a depasit 1 miliard de RON, prima sesiune fiind deschisa din data de 20 septembrie 2021.

Tot prin intermediul platformei online se vor putea depune in perioada urmatoare cereri de finantare pentru Programele Rabla Clasic si Rabla Plus si Statii de reincarcare pentru vehicule electrice.

Aplicatia se regaseste pe site-ul AFM in sectiunea Programe de finantare si permite solicitantilor depunerea online a dosarelor de finantare.

„Expertiza AFIR in domeniul dezvoltarii de solutii informatice a crescut semnificativ in ultimii ani, iar profesionalismul dobandit ne permite sa actionam si ca dezvoltatori de solutii tehnice pentru a sprijini institutiile partenere in a-si eficientiza actul administrativ.

Este meritul colectivului IT de la nivelul Agentiei, carora le multumesc pentru implicare.

Ne onoreaza faptul ca am fost implicati in acest proiect si am putut oferi cunostintele noastre in vederea implementarii si dezvoltarii procesului de accesare a fondurilor oferite de AFM prin programele destinate eficientizarii energetice a cladirilor publice si a iluminatului public.” a subliniat Mihai MORARU, Directorul general al AFIR.

AFIR a asigurat accesul la informatiile necesare pentru dezvoltarea sistemului informatic al AFM, pentru realizarea unui sistem functional integrat de date, pentru implementarea sistemului de monitorizare proiecte finantate prin Fondul de mediu, toate acestea utilizand tehnologie cloud Microsoft Azure.

AFIR foloseste zona de servicii de tip SaaS (Software as a Service) din Azure Microsoft, care permit o dezvoltare eficienta, din punct de vedere al costurilor de productie si al solutiilor tehnice, ale sistemelor si aplicatiilor utile procesului de management al fondurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE