Fonduri europene 2022: fonduri de 24,7 milioane de euro, acordate de AFIR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fonduri europene 2022: 354 de proiecte de investitii au fost selectate pentru finantare cu fonduri nerambursabile. Valoarea totala a sprijinului este de 24,7 milioane de euro, informeaza AFIR.

AFIR a publicat Raportul de selectie lunar aferent primei etape (29 octombrie – 29 noiembrie 2021) a sesiunii submasurii 6.2 – Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale, din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Expertii AFIR au evaluat in total 4.050 de cereri de finantare depuse in cadrul primei etape, care a avut un prag de calitate a proiectelor de 40 de puncte.

Suma solicitata prin cererile de finantare depuse online pe www.afir.info a fost de 262,1 milioane euro, alocarea financiara totala pentru intreaga sesiune fiind de 50 de milioane de euro.

Citeste si: INS: painea, alimentul cel mai popular in Romania. Consumul de carne ramane scazut

“Din totalul cererilor de finantare depuse la AFIR, 1.002 proiecte, cu o valoare totala de 64,7 milioane euro, au fost declarate eligibile, dar fara finantare – aceste proiecte nu au putut sa fie selectate pentru finantare din cauza faptului ca a fost depasita suma totala alocata.

Alte 236 de proiecte, in valoare de 14,9 milioane euro, au fost declarate neconforme, iar 2.424 de proiecte, in valoare de 155,4 milioane euro, au fost evaluate ca neeligibile pentru finantare”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit AFIR, sprijinul public nerambursabil prin aceasta submasura se acorda sub forma de suma forfetara, in functie de tipul investitiei.

Valoarea acestuia este de 50.000 de euro per proiect, cu exceptia activitatilor de productie, pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 euro pentru un proiect.

“Activitatile pentru care se solicita finantare prin submasura 6.2 trebuie sa se regaseasca in Lista codurilor CAEN eligibile, respectiv in Anexa 7 la Ghidul solicitantului.

Dintre acestea, amintim: prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, servicii turistice in mediul rural, productia de bauturi racoritoare nealcoolice, productia de ape minerale si alte ape imbuteliate, fabricarea produselor textile, productia de tesaturi etc.”, se mai precizeaza in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE