Cramele Recas vor avea cea mai moderna linie de imbuteliere din Europa

Facebook
Twitter

Cramele Recas, din judetul Timis, vor beneficia de cea mai moderna linie de imbuteliere din Europa, prin care isi vor dubla capacitatea, de la 4.000 de butelii pe ora la 8.000 pe ora. Astfel, Cremele Recas vor putea sa imbutelieze circa 19 milioane de litri de vin anual, anunta directorul companiei, Gheorghe Iova, potrivit Agerpres.

„Linia de imbuteliere a fost deja contractata in Italia, va avea o capacitate de circa 8.000 de butelii pe ora, de o modernitate extraordinara. De altfel, credem ca atunci cand va fi montata, la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor, va fi cea mai moderna din Europa. Este o linie de care noi avem foarte mare nevoie pentru ca cea veche pe care o avem in utilizare in aceasta perioada este buna, dar capacitatea este foarte mica, la circa 4.000 de butelii pe ora si nu mai face fata necesitatilor pe care le are firma”, a declarat, pentru sursa citata, Gheorghe Iova, directorul companiei Cramele Recas.

Compania Cramele Recas si-a inceput activitatea la sfarsitul secolul XX, cu telul de a prelua din acea traditie si cultura de vin din podgoria straveche, dar si de a adauga profesionalism, investitii semnificative, dar mai ales, pasiune. Acum, societatea romano-britanica, exploateaza o suprafata de aproximativ 1000 de hectare vita de vie si este unul dintre cei mai mari producatori de vin din Romania.

Productia de vin a Romaniei a scazut cu 20% in 2014, pana la 4,093 milioane hectolitri, de la 5,113 milioane hectolitri, in 2013. Cu toate acestea, Romania ocupa in continuare locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin, conform datelor Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIVV).

In 2014, tara noastra a exportat 10.513 tone de vin, in valoare de 19,4 milioane de euro, in timp ce importurile au fost de 34.157 de tone.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE