Grapini: Drumul Vinului va crește exporturile de vin

Facebook
Twitter

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, intenţionează să dezvolte proiectul „Drumul Vinului”, fapt care va contribui la creșterea exporturilor de vin.

În acest scop, ministerul va colabora cu Asociaţia Producătorilor de Vin din România.

„Dorim să facem un „Drum al Vinului” legat la nivel naţional, care să existe practic, nu doar pe hârtie. Dorim să facem un parteneriat cu marii producători de vinuri, care au deja un brand consacrat, parteneriat în cadrul căruia noi, ministerul, să ne asumăm promovarea internă şi externă a vinurilor şi să asigurăm infrastructura. În schimb, producătorii de vin trebuie să asigure, la rândul lor, posibilităţi de degustare, de vizitare, de organizare a unor muzee de pildă, pentru a le oferi ceva de văzut turiştilor”, a declarat Maria Grapini, la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii mediului de afaceri arădean.

Parteneriatul va fi unul avantajos pentru producătorii de vin, care îşi vor putea face cunoscute brandurile peste hotare, putând creşte în acest fel exporturile. Modelul avut în vedere de șefa de la Turism este cel al parteneriatului pentru „Cele mai frumoase sate”.

„Eu cred că dacă parteneriatul va funcţiona, aşa cum în 2013 am avut parteneriatul pentru „Cele mai frumoase sate”, care a mers foarte bine, tot aşa vom reuşi să facem să funcţioneze şi acest parteneriat”, a subliniat ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

Proiectul „Drumul vinului” a fost lansat de fostul ministru al Turismul Dan Matei Agathon. Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) a încercat să reînvie proiectul, dar până în prezent există doar proiecte dezvoltate la nivel local, fără să existe o strategie națională, unitară, în domeniu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE