Vinurile moldovenești urmează să fie depozitate în centre construite special, în rocile din Senegal, conform unui anunț făcut pe timpul vizitei unei delegații de businessmani din Africa de Vest.
„Aceasta ne va oferi un mare avantaj față de alți producători și vom aduce cu noi o mică parte a calității și tradițiilor moldovenești pe un continent atât de diferit, dar care astăzi apreciază la justa valoare produsele moldovenești. Astfel vom avea și o satisfacție nu numai din afaceri dar și una sufletească, ceea ce ne lipsește foarte mult în străinătate”, a declarat Vasile Drumea, om de afaceri din Republica Moldova.
În cadrul vizitei în Republica Moldova oamenii de afaceri din Senegal s-au arătat interesați de o colaborare cu mai mulți producători autohtoni de produse agricole, în special de vinuri de calitate.
Businessmanii africani au rămas impresionați și Ziua Națională a Vinului organizată anual în Republica Moldova. Potrivit acestora, Ziua Națională a Vinului oferă un spectacol în stil național și o ocazie deosebită de a degusta vinurile autohtone.
„Vinurile moldovenești au fost până în prezent o legendă pentru noi. Fiind foste colonii franceze, nu aveam de unde să știm despre calitatea excepțională a vinurilor moldovenești. Pe timpurile Uniunii Sovietice mulți din studenții africani aduceau câte un vin moldovenesc în Senegal unde era foarte apreciat, dar din considerente politice nu era posibil de dezvoltat o afacere”, a menționat omul de afaceri senegalez Justin Tine.
Pentru a oferi o viziune mai clară în cultura vinificației compania Lion Gri a organizat pentru businessmanii africani excursii de lucru la viile sale din sudul Moldovei, după care le-a făcut cunoștință cu procesul de producere primară și cel final de îmbuteliere. În cadrul vizitei la fabrica de vin Lion Gri, din Chișinău, un accent deosebit s-a pus pe discuțiile cu specialiștii laboratorului fabricii, care au explicat în detalii metodele folosite în producerea și păstrarea vinului ecologic.
La începutul acestei luni, omul de afaceri Vasile Drumea a anunțat despre inițiativa de a creea un centru de depozitare și comercializare a mărfurilor agricole de origine moldovenească, dar și a celor produse în România. Depozitul ar urma să fie deschis în capitala Senegalului, orașul Dakar.
Sursa:agora.md