Meniu

Statistica anunţă cifre îngrijorătoare pentru viticultori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Chiar dacă industria alimentară a înregistrat o creștere de peste 20%, cantitatea de vinuri produsă s-a redus, în primele trei luni ale acestui an, cu 25,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică din Republica Moldova, citate de ziarulnational.md,  volumul producției industriale s-a majorat, în ianuarie-martie, cu 6,3% comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Creșterea industriei alimentare cu 20,5% s-a datorat majorării de circa 4 ori a uleiurilor și grăsimilor fabricate, precum și sporirii volumului prelucrat de pește, carne, bături nealcoolice, lapte sau a ciocolatei. Pe de altă parte, s-a redus cantitatea producției de vinuri (25,2%).

Industria prelucrătoare a marcat o creștere a producției de 12,4%. Cel mai mare salt, de 3,2 ori, a fost înregistrat în cazul fabricării calculatoarelor, produselor electronice și optice. Totuși, s-a diminuat semnificativ volumul mașinilor, utilajelor și echipamentelor (38,7%), precum și al produselor de tutun (20,3%).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.