Statistica anunţă cifre îngrijorătoare pentru viticultori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Chiar dacă industria alimentară a înregistrat o creștere de peste 20%, cantitatea de vinuri produsă s-a redus, în primele trei luni ale acestui an, cu 25,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică din Republica Moldova, citate de ziarulnational.md,  volumul producției industriale s-a majorat, în ianuarie-martie, cu 6,3% comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Creșterea industriei alimentare cu 20,5% s-a datorat majorării de circa 4 ori a uleiurilor și grăsimilor fabricate, precum și sporirii volumului prelucrat de pește, carne, bături nealcoolice, lapte sau a ciocolatei. Pe de altă parte, s-a redus cantitatea producției de vinuri (25,2%).

Industria prelucrătoare a marcat o creștere a producției de 12,4%. Cel mai mare salt, de 3,2 ori, a fost înregistrat în cazul fabricării calculatoarelor, produselor electronice și optice. Totuși, s-a diminuat semnificativ volumul mașinilor, utilajelor și echipamentelor (38,7%), precum și al produselor de tutun (20,3%).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE