
Cum vor putea folosi fermierii mentiunea de „produs montan”
Ministerul Agriculturii ofera noi detalii despre modul in care fermierii pot solicita si folosi mentiunea de „produs montan” pentru produsele lor.
Ministerul Agriculturii ofera noi detalii despre modul in care fermierii pot solicita si folosi mentiunea de „produs montan” pentru produsele lor.
Agentia de Plati a publicat schemele de plati, din fonduri europene si nationale, pe care fermierii romani le pot accesa in cadrul Campaniei de depunere a cererilor unice, aferente anului 2017.
Pe langa valorificarea ei ca furaj, lucerna devine pe zi ce trece o cultura tot mai profitabila pentru agricultorii romai.
Ministerul Agriculturii informeaza fermierii, in cadrul unui anunt semnat chiar de Petre Daea, ca unele plafoane alocate masurilor de sprijin cuplat, aferente Campaniei 2017, vor fi suplimentate prin transferul de fonduri intre schemele de sprijin.
Liderii crescatorilor de ovine, alaturi de mai multi oieri din tara, au avut zilele acestea o intalnire cu ministrul Agriculturii pentru a stabili care vor fi conditiile de accesare a subventiilor pentru Campania 2017.
Ministerul Agriculturii a publicat recent un proiect de Ordin prin care stabileste cuantumul tarifelor pentru diverse servicii oferite de Directiile Agricole Judetene.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a primit-o pe E.S. Tamar Samash, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Statului Israel in Romania, luni, 27 februarie 2017.
Sprijinul financiar pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite se acorda detinatorilor publici si privati de terenuri agricole si neagricole si vizeaza plantatiile forestiere.
Mai mult decat atat, seful MADR a subliniat ca agricultorii care nu vor depune cererile la timp nu vor beneficia de subventii.
Una dintre cele mai populare idei de afaceri pentru fermierii cu suprafete mici de teren este fara indoiala cultura de mure, o plantatie care le poate aduce agricultorilor iscusiti venituri consistente, mai ales daca dispun de o piata de desfacere locala.
Unul dintre cele mai importante documente care insotesc o cerere de finantare cu fonduri europene este fara indoiala planul de afaceri. Acesta trebuie sa respecte in mod obligatoriu mai multe conditii.
Tot mai multi fermieri romani aleg sa dezvolte plantatii pomicole in detrimentul culturilor de camp precum graul sau porumbul.
Guvernul a aprobat de curand, printr-o Hotarare, obiectivele si finantarea etapei a XVIII-a 2017 a Programului de realizare a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor pentru perioada 2010-2024.
Ministerul Agriculturii a publicat recent un proiect de ordin privind modificarea criteriilor si conditiilor de eligibilitate asupra subventiilor in 2017.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale vor informa in mod gratuit fermierii despre oportunitatile de finantare cu fonduri europene din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020.
O noua propunere legislativa privind modificarea Codului Fiscal propune TVA zero pentru locuinte si constructii destinate oamenilor nevoiasi, servicii din agricultura.
Primavara este una dintre cele mai asteptate perioade ale anului de catre pasionatii de gradinarit. Cu mai multa lumina si
În contextul actual ,când costul îngrășămintelor are o pondere semnificativă în costul total al înființării unei culturi ,majoritatea fermierilor au
Practicarea unui hobby este benefică din multe puncte de vedere. În primul rând, o activitate de timp liber are menirea
Numeroasele oportunitati de finantare, dar si dezvoltarea mediului de afaceri, ii determina pe tot mai multi romani sa se informeze
In momentul de fata, tot mai multi fermieri sunt interesati de agricultura sustenabila. Masurile de finantare disponibile, numeroasele beneficii pentru
Carnea de porc este valorificata in numeroase moduri de orice gospodar. De la carnatii de casa, slanina sau muschiulet, fiecare
Construirea unei bai intr-o casa de la tara poate fi o provocare, dar cu planificare si pregatire, poti avea o
Pentru a obține un randament ridicat, este foarte important ca fertilizarea din primăvară să fie planificată în consecință. Strategia corectă