Ministrul Agriculturii s-a intalnit cu Ambasadorul Statului Israel in Romania

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a primit-o pe E.S. Tamar Samash, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Statului Israel in Romania, luni, 27 februarie 2017.

In cadrul intalnirii, ministrul Petre Daea a subliniat importanta colaborarii cu statul Israel pe un domeniu foarte important pentru Romania, respectiv irigatiile, exprimandu-si intentia de a identifica modalitati concrete prin care ar putea fi transferata stiinta de care Israelul dispune catre tara noastra.

Ministrul si-a exprimat aprecierea pentru poporul din Israel, care a identificat solutii inovative in agricultura si a reusit sa atinga performanta, cu toate ca dispune de resurse extrem de limitate in ce priveste terenul agricol si apa dulce. De asemenea, ministrul Daea a subliniat ca Romania are ce invata de la Israel, iar, in opinia sa, principala provocare este de a cauta solutii concrete pentru folosirea apei in mod rational in agricultura.

In acest sens, doamna Ambasador a reiterat invitatia lansata anul trecut ministrului Agriculturii de la acea vreme pentru un student roman din agricultura de a vizita Israelul si chiar de a acorda burse de studiu. Totodata, E.S. Tamar Samash a afirmat ca intre Romania si Israel s-au dezvoltat relatii foarte bune de colaborare, de altfel companii de top din Israel in domeniul irigatiilor au reprezentante in tara noastra.

In opinia doamnei Ambasador, Romania are multe avantaje pe care trebuie sa le puna mai bine in valoare, intre acestea amintind calitatea solului, conditiile climatice favorabile, fructe si legume dar si produse de origine animala de foarte buna calitate. In acest context, E.S. Tamar Samash a subliniat ca Israelul dispune de un bun management al fermelor si detine echipamente foarte performante.

La finalul intalnirii, ministrul Petre Daea a asigurat-o pe doamna Ambasador ca Romania doreste sa colaboreze cu Israelul, avand deschidere pentru orice domeniu care ar putea sa aduca beneficii ambelor parti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE