Liderii fermierilor s-au intalnit cu ministrul Agriculturii

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor.

Scopul principal al acestor intalniri a fost acela de a face cunoscut modul de lucru al echipei de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in sprijinul tuturor fermierilor romani. Astfel, toti angajatii Ministerului Agriculturii vor lucra pentru a indeplini obiectivele stabilite in Programul de Guvernare.

„Am rugamintea ca atunci cand apare un nou proiect de act normativ pe site-ul www.madr.ro, sa va implicati, sa interveniti cu propuneri, sa nu ramaneti pasivi”, a precizat ministrul Petre Daea fermierilor prezenti.

In cadrul sedintelor de astazi, ministrul Agriculturii i-a prezentat pe cei doi secretari de stat, Daniel Botanoiu, care va coordona domeniul politicilor agricole si pe Alexandru Potor, care va raspunde de cele doua agentii de plati, APIA si AFIR, precum si de cele doua Autoritati de Management, respectiv de Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala si de Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

Ministrul Petre Daea a punctat cateva dintre prioritatile pe care le are in vedere pe perioada mandatului sau – plata subventiilor la timp si realizarea unor proceduri corecte astfel incat sa se respecte termenele stabilite conform cu obiectivele prevazute in Programul de Guvernare.

De asemenea, ministrul Petre Daea, alaturi de secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor, i-a asigurat pe reprezentantii fermierilor ca impreuna cu echipa din Ministerul Agriculturii isi pune in slujba fermierilor forta de interpretare tehnica in vederea asigurarii unui climat favorabil dezvoltarii agriculturii romanesti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE