Noul ministru al Agriculturii schimba organigrama MADR. Vezi ce modificari au fost realizate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Organigrama Ministerului Agriculturii urmeaza sa fie modificata, una dintre cele mai importante schimbari vizand infiintarea Directiei politici in industrie alimentara si comert, prin preluarea Serviciului industrie alimentara si a Serviciului promovare si schimburi cu produse agroalimentare din cadrul Directiei generale politici agricole si industrie alimentara, conform unui proiect de Hotarare de Guvern aflat in prezent in dezbatere publica.

De asemenea, noua organigrama precizeaza si structura echipei care se va forma in jurul ministrului. Astfel, seful MADR urmeaza sa fie ajutat in activitatea sa de 3 secretari de stat si 1 subsecretar de stat.

Se infiinteaza Directia politici in industrie alimentara si comert, prin preluarea Serviciului industrie alimentara si a Serviciului promovare si schimburi cu produse agroalimentare din cadrul Directiei generale politici agricole si industrie alimentara.

Directia generala politici agricole si industrie alimentara se redenumeste Directia generala politici agricole.

O alta modificare importanta vizeaza si trecerea Agentiei Domeniilor Statului in subordinea Ministerului Agriculturii. „Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea unor masuri in domeniul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Agentia Domeniilor Statului, institutie cu personalitate juridica, finantata de la bugetul de stat, trece din subordinea Guvernului in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, se mai noteaza in actul normativ.

Activitatea de inspectii se preia de catre directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, conform prevederilor Legii nr. 157/2016 si astfel Serviciul coordonare compartimente judetene se desfiinteaza.

De asemenea, directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti preiau si activitatea si personalul Caselor Agronomului si Camerelor agricole judetene din subordinea Consiliilor judetene (care functioneaza cu un numar de 854 de posturi).

Se infiinteaza, in subordinea ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, Compartimentul securitate si sanatate in munca, PSI.

Numarul maxim de posturi ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si unitatilor aflate in subordinea acestuia este de 13.498, din care 684 – aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Atributiile, responsabilitatile si structura organizatorica specifica, statele de functii si numarul de posturi pentru institutiile publice din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se aproba prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE