septembrie 21, 2019
Meniu

Ministrul Achim Irimescu face rocada pe posturile din MADR: ce capete au cazut pana acum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La preluarea mandatului de ministru al Agriculturii, in decembrie 2015, Achim Irimescu anunta o simplificare importanta a organigramei, precum si o reducere a numarului de posturi cu functii de conducere. La mai bine de 5 luni de la acel moment, putem observa ca numarul celor care lucreaza in minister s-a marit chiar. Au existat insa si persoane care fie au fost trecute pe o functie publica mai putin vizibila, fie si-au inaintat demisiile.

Iata ce declara in luna decembrie 2015 ministrul Achim Irimescu despre schimbarile pe care intentiona sa le faca la MADR: „Vreau sa usurez organigrama, sa nu mai am o armata de directori generali adjuncti, directori si asa mai departe. Nu am un procent anume de reducere, dar in mod sigur o voi usura. Adica, mergem pe eficienta. Unde s-a creat o directie de dragul de-a avea un director, clar voi renunta”, spunea Achim Irimescu, in cadrul unui interviu pentru Agerpres.

Daca privim atent organigramele publicate pe site-ul MADR, vom constata ca numarul total de functii publice a ajuns de la 646 de persoane, in 2013, la 834, in acest an. De asemenea, in cadrul organigramei din 2013 erau prezenti 2 inalti functionari publici, iar in prezent exista 3. In ceea ce priveste functiile publice de conducere, acestea au ramas la 61. O diferenta importanta o regasim si la numarul de functii publice de executie: 585 de persoane in organigrama din 2013 si 770 de persoane in organigrama din martie 2016.

Ministerul Agriculturii informeaza, in cadrul unui raspuns oferit redactiei StiriAgricole.ro, ca se afla in prezent in plin proces de reorganizare in baza Hotararii Guvernului nr. 95 din 18 februarie 2016 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.185/2014 privind organizarea si functionarea MADR.

Schimbarile efectuate pana acum de ministrul Achim Irimescu, precizate in raspunsul MADR, sunt urmatoarele:

Incepand cu data de 14.12.2015 domnul Ioan Merca, avand functia de director executiv adjunct in cadrul Centrului judetean Cluj al A.P.I.A., a fost numit prin detasare director general la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Incepand cu data de 22.12.2016 domnul Nicolae Horumba, avand functia de sef serviciu in cadrul Centrului judetean Teleorman al A.P.I.A., a fost numit temporar director general adjunct la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Incepand cu data de 04.01.2016 domnul Eduard Paul Kmen, avand functia de consilier la Serviciul Achizitii, Directia Patrimoniu, Achizitii Publice si Administrativ din cadrul A.P.I.A., a fost numit temporar director general adjunct la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Cu data de 02.12.2015 domnul Andras-Zsolt Szakal a fost numit prin detasare in calitate de director general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Incepand cu data de 30.03.2016 doamna Raluca Constantina Constantinescu, avand functia de consilier la Directia Generala Pescuit – AM POPAM din cadrul M.A.D.R. a fost numita temporar in functia de director general la Directia Generala Control, Antifrauda si Inspectii din cadrul aparatului propriu al M.A.D.R.

Mai exact, incepand cu data de 01.04.2016 doamna Elena Daniela Rebega, avand functia de director in cadrul Directiei Generale Dezvoltare Rurala – Autoritatea de Management pentru PNDR din cadrul M.A.D.R. a fost numita temporar in functia de director general la Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritatea de Management pentru PNDR.

Raspunsul MADR omite insa sa precizeze ce s-a intamplat cu Mihai Herciu, fostul director general al Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (AM-PNDR), despre care ministrul Agriculturii anunta in luna februarie ca intentioneaza sa-l schimbe din functie. Potrivit unor surse, Mihai Herciu a fost numit de curand seful serviciului din cadrul Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala (RNDR).

O alta schimbare importanta a avut loc si la Directia Generala de Dezvoltare Rurala, acolo unde fostul director general adjunct, Romulus Duica, a demisionat din functie. Practic, in cadrul DGDR, au fost eliminati din organigrama cei doi directori general adjuncti, Duica si Carmen Boteanu, acest departament fiind condus de un singur director general, Daniela Rebega.

In cadrul noii organigrame, din martie 2016, nu mai regasim Directia generala de industrie alimentara, condusa in trecut de Viorel Morarescu, aceasta fiind inclusa in cadrul Directiei Generale de Politici Agricole si industrie alimentara, singurul departament de altfel care are director general adjunct.

In ceea ce priveste Directia Generala Pescuit – Autoritate de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AM-POP), directorul general al acestui departament a ramas Ciceronis Cumpanasoiu, chiar daca ministrul Achim Irimescu anunta in februarie 2016 ca acesta „mai are un ragaz pana la finele anului pentru a ajunge la o absorbtie de 75% pe POP”, in caz contrar fiindu-i ceruta demisia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE