Ce variante exista pentru infiintarea Camerelor Agricole. Vezi ce spune seful MADR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, isi propune ca pana in vara sa demareze procesul de infiintare a Camerelor Agricole. In prezent, ar exista doua variante: acestea sa fie de stat si sa functioneze in cadrul CJ sau sa fie private.

„Pana in vara vrem sa infiintam Camerele Agricole. La ora actuala, avem doua forme pentru Camerele Agricole: acestea sa fie de stat si sa functioneze in cadrul Consiliilor Judetene sau sa fie private. In cazul celor private, acestea ar fi raspandite in 14 judete. Viziunea premierului este sa ii scoatem (n.r.- reprezentantii Camerelor Agricole) de la Consiliile Judetene si sa le asiguram o finantare, de la Ministerul Agriculturii, pentru cativa ani”, a declarat Achim Irimescu, pentru publicatia „Capital”.

Camerele Agricole ar fi urma sa fie instrumentele prin care si micii fermieri ar putea dobandi cunostintele necesare pentru a realiza o agricultura cat mai moderna si viabila economic.

„Ce insemnau de fapt Camerele Agricole? LAPAR a realizat un proiect de lege prin care se crea cadrul legal ca la nivelul fiecarei comune sa fie angajati specialisti care sa cunoasca specificul fiecarei localitati si sa poata identifica nevoile agricultorilor de acolo. Adica, daca intr-un sat oamenii cresc mai mult vaci, atunci sa fie acolo un inginer zootehnist. Acesti specialisti ar fi fost platiti sa ii consilieze pe tarani astfel incat si badea Gheorghe sa faca din agricultura un business”, ne-a declarat, anul trecut, Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR.

De asemenea, Achim Irimescu a mai subliniat ca ar mai fi necesar pentru fermierii romani si un fond de creditare din fonduri europene, deoarece accesul la banii europeni este in continuare dificil.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE