septembrie 17, 2021

Premierul Ciolos si ministrul Agriculturii, intalnire de lucru cu reprezentantii crescatorilor de animale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul Dacian Ciolos si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, vor avea o intalnire de lucru, joi, la Sibiu, cu reprezentantii asociatiilor producatorilor agricoli din sectorul zootehnic, informeaza un comunicat al MADR. 

„Joi, 11 august 2016, incepand cu orele 14:00, la sediul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie, comuna Cristian, judetul Sibiu, prim ministrul Dacian CIOLOS si ministrul Agriculturii, Achim IRIMESCU, vor participa la o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor producatorilor agricoli din sectorul zootehnic (bovine, ovine-caprine, porcine, pasari)”, se arata in informarea Ministerului Agriculturii.

La intalnire vor participa reprezentantii a 20 de asociatii ale crescatorilor de animale, temele dezbaterilor vizand, cu precadere, aspecte legate de: legea vanatorii, problema TVA-ului la persoanele fizice, posibilitatea acordarii unui ajutor de minimis pentru achizitionarea de berbeci de rasa, problema pasunilor aflate in proprietatea primariilor, acordarea subventiilor in zootehnie, asigurarea pietelor de desfacere (tarile arabe, Turcia etc), amenajarea de catre ANSVSA a unor puncte de sacrificare locale, problemele legate de zilierii inplicati in activitatile agricole, precum si aspecte legate de conditiile privind bunastarea animalelor (porc si pasare).

Dupa multe zile de incertitudine, crescatorii de animale au inceput sa primeasca subventiile aferente Ajutorului National Tranzitoriu si Sprijinului Cuplat Zootehnic. Chiar daca fermierii primesc in continuare greu banii in conturi, situatia platilor APIA pare sa evolueze. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca pana la 15 august vor fi platite toate subventiile catre fermierii care nu au avut cereri cu erori.

Cititi aici mai multe detalii despre stadiul platilor APIA in sectorul zootehnic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE