Intalnire oficiala intre ministrul Agriculturii si Ambasadorul Statului Israel in Romania

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a primit-o pe E.S. Tamar Samash, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Statului Israel in Romania, astazi, 11 februarie 2016.

Ministrul Achim Irimescu a subliniat importanta colaborarii cu statul Israel pe trei domenii importante pentru Romania, respectiv cercetarea, irigatiile si cooperativele, exprimandu-si intentia de a identifica modalitati concrete prin care ar putea fi transferat know-how-ul de care Israelul dispune catre tara noastra.

Una dintre propunerile E.S. Tamar Samash a fost aceea de a gasi o varianta pentru acordarea de burse studentilor romani din agricultura, precum si trimiterea unor delegatii de experti din Israel in Romania pentru a identifica nevoile tarii noastre, pentru ca ulterior sa fie propuse solutii concrete de cooperare.

Ministrul Agriculturii i-a prezentat Ambasadorului Statului Israel si proiectul privind constituirea corpului atasatilor agricoli in cadrul ambasadelor Romaniei din diferite tari ale Uniunii Europene si din tari terte, inclusiv in Israel.

In opinia doamnei Ambasador, Romania are multe avantaje pe care trebuie sa le puna mai bine in valoare, intre acestea amintind calitatea solului, conditiile climatice, fructe si legume dar si produse de origine animala de foarte buna calitate. In acest sens, ministrul Irimescu a punctat ca este foarte importanta asocierea fermierilor in cooperative, pentru a–si eficientiza exploatatiile si a le orienta catre piata.

In ce priveste relatiile de colaborare intre Romania si Israel mentionam ca acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel pentru cooperare in domeniul agriculturii, semnat la Ierusalim la 3 august 1998, a fost reinnoit prin semnarea la 24 octombrie 2013 a Memorandumului de Intelegere intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Statul Israel.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE