MADR vrea sa transfere fonduri intre masurile de sprijin cuplat

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii informeaza fermierii, in cadrul unui anunt semnat chiar de Petre Daea, ca unele plafoane alocate masurilor de sprijin cuplat, aferente Campaniei 2017, vor fi suplimentate prin transferul de fonduri intre schemele de sprijin.

„Ministerul Agriculturii informeaza fermierii cu privire la intentia de a transfera fonduri intre masurile de sprijin cuplat, aferente anului de cerere 2017, in temeiul art. 25, alin (4) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare”, se noteaza in anuntul oficial al Ministerul.

Momentan nu au fost oferite alte detalii cu privire la schemele de sprijin care vor beneficia de o realocare, insa, cel mai probabil acestea vor fi cele care in fiecare an au cei mai multi beneficiari. Pe de alta parte, fondurile alocate unor anumite scheme de sprijin, precum cele dedicate viermilor de matase sau culturii de canepa, sunt foarte putin solicitate de catre fermieri.

Cererile pentru acordarea subventiilor se pot depune in perioada 1 martie – 15 mai, in perioada 1 iunie – 1 iulie sunt programate esantionarile, iar in perioada 1 iulie – 1 octombrie verificarile in teren, urmand ca incepand cu data de 15 octombrie sa inceapa plata avansurilor pentru care suprafetele pentru care s-au cerut banii.

Ministerul Agriculturii a publicat recent un proiect de ordin privind modificarea criteriilor si conditiilor de eligibilitate asupra subventiilor in 2017. StiriAgricole.ro va ofera de asemenea si un ghid asupra celor mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va prezentati pentru depunerea cererii unice.

Fermierii romani pot solicita in cadrul cererilor unice urmatoarele scheme de plati/masuri: plati directe si ajutoare nationale tranzitorii (plata pentru tineri fermieri, schema de sprijin cuplat, schema simplificata pentru micii fermieri, ANT – vegetal si zootehnic), masuri compensatorii de dezvoltare rurala (Agromediu si clima, Agricultura ecologica, Plati pentru zonele care se confrunta cu constrangeri naturale, Agromediu PNDR 2013), scheme de plata in zootehnie.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca primele sume aferente ANT 1 (Ajutoare Nationale Tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate in teren arabil) au intrat, la 23 februarie, in conturile a 47.905 fermieri pentru ordinele de plata emise acum 3 zile, respectiv 6.930.535 euro, restul urmand sa fie platiti pe parcursul autorizarii la plata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE