
Idei de afaceri: transforma casa bunicilor in pensiune si ai o sansa de profit din agroturism
Strainii vin in Romania mai ales sa descopere stilul de viata al taranului roman, sa-i guste bucatele, sa-i admire priceperea mainilor.
Strainii vin in Romania mai ales sa descopere stilul de viata al taranului roman, sa-i guste bucatele, sa-i admire priceperea mainilor.
Pe o bucatica de deal, Andrei Moldovan si-a ridicat o ferma moderna in care creste porci pentru ingrasare, investitia fiind realizata cu fonduri europene luate prin SAPARD.
Fondurile europene dedicate tinerilor fermieri, prin PNDR 2014-2020, au atras cele mai multe proiecte in cadrul sesiunii din acest an. Mai mult decat atat, potrivit unei centralizari AFIR, peste 800 de proiecte depuse au fost deja selectate pentru finantare.
Vasile Matrasoaie din Dumbraveni, judetul Suceava, are 60 de ani si face legumicultura de 40. Mai nou, s-a apucat de cercetare si este dornic sa impartaseasca si altora cunostintele sale.
Fermierii care doresc sa isi modernizeze exploatatiile de familie au posibilitatea sa acceseze fonduri europene nerambursabile prin intermediul Submasurii 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, din cadrul noului PNDR 2014-2020.
StiriAgricole.ro vă prezintă calendarul targurilor apicole din 2016, pentru a sti din timp unde veti gasi cele mai bune produse apicole in 2016.
Pe langa alti arbusti fructiferi, zmeura are calitatea de a-si mentine aproape tot timpulul anului un pret mare de comercializare, care poate ajunge in varful de sezon si la 15 lei pe kilogram.
O noua rasa de ovine, rezultata din incrucisarea traditionalei oi karakul cu oaia cap negru german, a fost creata de curand de catre cercetatorii Statiunii de Cercetare – Dezvoltare a Ovinelor si Caprinelor (SCDOC) Popauti din judetul Botosani.
Odata cu apropierea anotimpului de iarna, proprietarii de animale si pasari trebuie sa intreprinda o serie de actiuni prin care sa protejeze starea fiziologica si de sanatate a efectivelor care sunt crescute in exploatatiile comerciale.
Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania au avut de curand o intalnire cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu privire la masurile de preventie care trebuie luate impotriva aparitiei focarelor de pesta porcina, precum si despre o posibila reactivare a masurii de bunastare pentru acest sector.
Romania se afla pe ultimele pozitii in UE in ceea ce priveste suprafata medie a unei gospodarii agricole. In ultimii ani, aceasta a fost de 3,6 hectare la noi, o suprafata medie agricola mai mica decat atat regasindu-se doar in Malta (1,2 hectare) și Cipru (3,1 hectare).
In apropierea sarbatorilor de iarna, ANSVSA a dispus demararea controalelor specifice acestei perioade si aplicarea unor masuri suplimentare, toate cu scopul de a proteja sanatatea publica si interesele consumatorilor.
APIA informeaza beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, la speciile bovine si ovine/caprine, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia.
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in cea mai mare parte a tarii.
Venirea lui Achim Irimescu in fruntea MADR a generat schimbari la varful APIA, prin inlocuirea lui Mihai Putintei cu Florin Faur. Acesta a mai ocupat
In cadrul sarbatorilor de iarna, un obicei traditional romanesc, in special pentru populatia rurala, este reprezentat de sacrificarea porcului.
Schimbarile climatice recente si verile toride din ultimii ani ridica o noua provocare pentru fermieri: arsurile solare la grau pot
Randamentul este cel mai important indicator atunci cand vine vorba despre succesul culturii tale. Exista cateva unelte si echipamente care
In prezent, rasa de oi Suffolk este una dintre cele mai apreciate rase de carne din intreaga lume. Aceasta a
Agricultura sustenabila reprezinta deja un concept de interes pentru cei mai multi fermieri. Aceasta forma de agricultura este preferata atat
Ai tot auzit in ultima vreme discutandu-se despre agricultura sustenabila sau despre agricultura ecologica. Agricultura ecologica implica producere de fructe
In prezent, peste 5.800 de legumicultori din judetul Olt s-au aratat interesati de programul de sprijin Tomata, pentru cultivarea in
Desi saparea unei gropi pentru plantarea de pomi fructiferi nu pare o operatiune foarte complicata, exista o serie de factori
Pentru a asigura o dezvoltare optima a pomilor fructiferi, este necesar sa aplici tratamentele adecvate, prin care sa iti protejezi