Cine este Florin Faur, cel care va prelua sefia APIA de la Mihai Putintei

Facebook
Twitter

Venirea lui Achim Irimescu in fruntea MADR a generat schimbari la varful APIA, prin inlocuirea lui Mihai Putintei cu Florin Faur.

Acesta a mai ocupat functia de director general al APIA, incepand cu februarie 2010, reusind sa isi pastreze scaunul in timpul mandatelor lui Mihail Dumitru si Valeriu Tabara. Ulterior, Florin Faur a fost inlocuit de fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, cu Gheorghe Benu, in prezent anchetat de DNA. Florin Faur s- a intors la conducerea APIA Timis.

Din 2006, Florin Faur a fost seful APIA Timis.

Florin Faur este absolvent al Facultatii de Agricultura din cadrul USAMV Timisoara, institutie la care a obtinut o diploma de master, precum si titlul de doctor in agronomie.

Florin Faur este casatorit si are o fiica. Sotia sa, Raluca Isabelle Faur, i-a fost si subalterna in cadrul APIA Timis. Ceo doi au impreuna doua terenuri, o casa si doua autoturisme.

Totodata, ministrul Achim Irimescu a anuntat ca este posibila schimbarea din functie a directorului general al AFIR, David Eugen Popescu. Daca inlocuirea lui Mihai Putintei cu Florin Faur are loc in plin scandal legat de intarzierea platii avansului SAPS, AFIR a atins un grad de absorbtie de peste 90% pe PNDR, iar fondurile alocate primelor sesiuni deschise pe noul PNDR au fost subscrise, in unele cazuri, in proportie de peste 120%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE