Ministrul Agriculturii: Sorin Radu va fi secretar de stat in MADR, iar Florin Faur va prelua sefia APIA

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, intentioneaza sa-l numeasca pe Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Satu-Mare, in functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii, iar pe Florin Marius Faur, director executiv la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Timis, in functia de director general al APIA, informeaza Agerpres.

„Incepand cu data de 2 decembrie, Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit de la Satu Mare va prelua postul de secretar de stat si se va ocupa de activitatea celor doua agentii de plati, iar Florin Marius Faur, care a mai detinut sefia APIA pana in 2012, il va inlocui pe Mihai Putintei (directorul general al APIA – n.r.). Autoritatile de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AM-POP) si Programul National de Dezvoltare Rurala, respectiv AM-POP si AM -PNDR vor ramane in coordonarea mea. In privinta numelui vehiculat anterior pentru preluarea functiei de secretar de stat, Alexandru Potor, acesta a precizat ca are proiecte importate si nu putea renunta la ele, insa noi vom colabora in continuare cu dansul”, a declarat Achim Irimescu, pentru sursa citata.

Anterior, ministrul Agriculturii anuntase ca Alexandu Potor, presedintele Federatiei Nationale a Grupurilor de Actiune Locala (FNGAL), va prelua mandatul de secretar de stat in MADR, dupa demisia lui George Turtoi.

Schimbari la varf se anunta si la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), numele tot mai vehiculat fiind cel al fostului presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Andrei Szakal, informatie care inca nu a fost confirmata oficial. Acesta ar urma sa il inlocuiasca pe Eugen Popescu, care va ocupa o functie de director general adjunct in AFIR, mai precizeaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE