O noua rasa de ovine, proiectata pentru productia de carne, a fost creata la Statiunea Popauti din Botosani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O noua rasa de ovine, rezultata din incrucisarea traditionalei oi karakul cu oaia cap negru german, a fost creata de curand de catre cercetatorii Statiunii de Cercetare – Dezvoltare a Ovinelor si Caprinelor (SCDOC) Popauti din judetul Botosani.

„Aceasta noua-creatie a cercetatorilor din cadrul statiunii a aparut ca o necesitate, o solicitare a pietii. Piata solicita din ce in ce mai mult carne de ovine si solicita o carne de calitate. De aceea, cercetatorii nostri s-au gândit sa inceapa lucrarile la crearea acestei noii linii in cadrul statiunii pornind de la oile karakul si incrucisându-le in rase specializate pentru productia de carne si pentru productia de lapte”, a spus directorul SCDOC Popauti, Gheorghe Bradatan, potrivit Agerpres.

Directorul statiunii a mentionat ca noua oaie este proiectata in principal pentru productia de carne, cat si pentru microclimatul zonei.

„Avem deja rezultate. Se vede o imbunatatire a aspectului si a carcasei obtinute din urma acestei incrucisari folosind rezistenta organica a rasei locale. Pentru arealul Moldovei, aceasta creatie biologica este foarte importanta. Liniile nou create vor fi perfect adaptate conditiilor noastre de mediu si aici ma gândesc la precipitatii, temperaturi si specific zonal”, a mai spus directorul SCDOC Popauti.

Infiintata in 1909, Statiunea de Cercetare de la Popauti este recunoscuta atat pe plan intern, dar si extern pentru imbunatatirea rasei de oi karakul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE