000000012am AM12

110 de milioane de euro pentru PNDR

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) au semnat un contract de finanţare în valoare de 110 milioane de euro, în vederea acoperirii contribuţiei de la bugetul de stat la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), implementat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Read More »

Guvernul nu știe cu ce va înlocui suprataxa la carburanți

Suprataxa la carburanți a fost amânată cu trei luni. În acest interval, Guvernul trebuie să găsească noi surse de venituri la buget, iar soluţia exactă pentru compensarea pierderii la buget din amânarea accizei pe carburant nu a fost încă stabilită, dar va face parte din următoarea scrisoare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE).

Read More »

EXCLUSIV. APIA Mehedinți: Fermierii își comasează terenurile

În județul Mehedinți, suprafața solicitată la plată de către fermieri este de aproximativ 185.000 ha, iar numărul fermierilor înregistrat este de 31.743. Cele mai importante tipuri de culturi, în funcție de suprafața cultivată, sunt: grâu, porumb, floarea-soarelui, plante de nutreț, ovăz și orz.

Read More »

Terenurile agricole, investiție profitabilă în 2014

Au mai rămas doar câteva zile până la liberalizarea pieței funciare și intrarea în vigoare a legii privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan între persoane fizice. Anul viitor, investițiile în terenuri agricole s-a putea dovedi pariuri profitabile.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE