Ion Țiriac: Agricultura este viitorul, dar trebuie fiscalizată

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cine mai avea dubii că sectorul agricol reprezintă o oportunitate pentru investitori a primit un sfat indirect de la omul de afaceri Ion Țiriac. Fostul tenismen apreciază că agricultura reprezintă viitorul, dar că sectorul trebuie fiscalizat.

„Câte terenuri agricole nu sunt lucrate la noi? Mult prea multe. E agricultura viitorul? Sunt absolut convins. Mâncarea şi energia: acestea sunt următoarele zone de investiții enorme în România”, a declarat Ion Țiriac, la Digi 24.

Omul de afaceri spune însă că agricultura trebuie fiscalizată.

„În 20 şi ceva de ani, nu am educat poporul ăsta că fiecare cetăţean al acestui popor trebuie să plătească taxe. Chiar şi cel care aduce 5 kilograme de roşii de la țară şi le vinde, ăia 16% trebuie să-i plătească”, a subliniat Ion Țiriac.

Prin PNDR, românia va beneficia și în exercițiul financiar 2014-2020 de miliarde de euro de la Uniunea europeană pentru dezvoltare rurală și agricultură. Numai că, spune fostul tenismen, acești bani sunt alocați „de pomană României”, întrucât potențialul de producție al țării noastre este enorm.

„România poate să hrănească, nu o jumătăte din Europa cum era în ‘39, dar un sfert din Europa. Şi n-am ştiut să facem. Din nou am greşit”, a mai spus Ion Țiriac.

Omul de afaceri nu se teme de liberalizarea pieței funciare de la 1 ianuarie 2014, întrucât, spune el, străinii puteau să cumpere și până acum teren agricol în România, prin intermediul firmelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE