Estimări meteorologice pentru următoarele trei luni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal în vestul, sudul și sud-estul țării, iar în regiunile nordice, nord-estice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice, potrivit ANM.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa peste media climatologică în centrul și sud-estul țării și apropiate de normalul perioadei în celelalte regiuni.

În luna ianuarie 2014, valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud ți sud-est a țării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice. Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice și centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, în luna februarie a anului viitor. Cantitățile lunare de precipitații vor putea fi local excedentare în vestul și nord-vestul țării și apropiate de mediile climatologice în celelalte regiuni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE