Bursa cerealelor, de 7-8 ani se lucreaza la acest proiect cu bursa de la Cluj sau de la Sibiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lansarea noului sistem de cotaţii de referinţă pentru cereale va aduce beneficii producătorilor din sectorul de morarit și panificatie, însă mai trebuie rezolvate o serie de probleme legate de bursa cerealelor.

„Noi vom fi beneficiarii acestui proiect. Dacă ar funcţiona, ar fi un proiect foarte bun, dar ar mai trebui rezolvate mai multe probleme ca să devină operaţional de la începutul anului. Din punct de vedere informaţional, e un câştig pentru fermieri, pentru procesatori şi pentru toată lumea, dar din punct de vedere al tranzacţiilor mai avem de lucrat. De 7-8 ani lucrăm la acest proiect (bursa cerealelor) cu bursa de la Cluj sau de la Sibiu. BRM trebuie să vină cu o opţiune faţă de intermediarii care sunt cu geanta de bani. Din păcate, în România nu funcţionează Legea contractelor, nu se aplică. “Trebuie să lucrăm mai mult şi să rezolvăm cadrul legislativ pentru că ne face să lucram foarte încet în piaţă”, a declarat președintele Rompan, Aurel Popescu in legatura cu bursa cerealelor.

Emiterea unor cotaţii de referinţă pentru cereale reprezintă un pas important pentru a dezvolta Bursa cerealelor în România.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE