Indiferent unde îți petreci Revelionul, ca cetățean european beneficiezi de numeroase drepturi care să te ajute ca noaptea dintre ani să treacă fără surprize neplăcute.
„Când cumperi produse alimentare, fii atent la ambalajul produselor: dacă ambalajul este bombat sau prezintă deformări, înseamnă că produsul nu prezintă deplină siguranță. Evită achiziționarea unor asemenea produse”, recomandă A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons.
Totodată, InfoCons recomandă consumatorilor să nu cumpere produse care nu inspiră încredere din perspectiva calității și a modului de informare prin etichetare. Eticheta trebuie să conțină o serie de informatii precum: elementele de identificare – detaliate, lista ingredientelor, proporția acestora, data limită de consum, cantitatea netă. Atențe! Nu trebuie cumpărate produsele a căror etichetă prezintă modificări a datei limită de consum sau care nu are înscrisă această dată.
Pentru a putea cere banii înapoi comercianților dacă marfa nu corespunde din punctual de vedere al calității, consumatorii trebuie să păstreze bonul fiscal pentru a proba achiziționarea produsului.
Pentru a evita neplăceri, cum sunt toxiinfecțiile alimentare, A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons recomandă să nu fie cumpărate produse alimentare din locuri neautorizate.