Recolta de mere, prea bogată pentru fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Anul acesta, fermierii au privit fericiți ramurile încărcate de mere. Pe măsură ce fructele s-au rumenit frumos, au început să apară și problemele.

În preajma anului nou, fermierii din statul New York încă își mai admiră merele pe ramuri. Fructele au rămas neculese pentru că recolta a fost foarte bună, iar spațiile de depozitare prea mici. Jim Allen, președintele asociației cultivatorilor de mere din New York, spune că, tocmai din cauza recoltei bogate, pomicultorii au rămas și fără forță de muncă suficientă tocmai în plin sezon de cules, dar și fără suficiente lăzi sau spații frigorifice în care merele să fie depozitate.

„Când ai cu 20-30% mai multe mere de cules, este o mare problemă dacă nu ai cu 20-30% mai mulți culegători, care să le adune”, spune Allen, citat de presa americană.

Jim Allen estima în vară că producția de mere din statul american New York va fi de 32 de milioane de banițe, adică dublă față de cea din 2012. Acum, acesta este de părere că recolta va fi de 34 de milioane de banițe. Creșterea producției s-a datorat și majorării suprafeței cultivate cu meri. Fermierii au extins livezile pentru a face față cererii în creștere de fructe proaspete.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE