10 idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe in 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inceperea unei afaceri in domeniul agricol este mult mai simpla decat in anii trecuti si de aceea, tot mai multe persoane se gandesc serios la acest lucru. In ceea ce priveste domeniul de activitate, in prezent exista o multitudine de optiuni, iar foarte multe tipuri de culturi ne pot aduce un profit considerabil pe termen lung.

Anul 2018 se anunta unul extrem de bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si puna planul in aplicare incepand cu noul an. Iata 10 idei de afaceri profitabile, pe care le poti incepe din 2018.

1) Cultura de lavanda

Lavanda este o planta Mediteraneana, care are forma unui arbust de talie mica. Datorita proprietatilor sale benefice si utilizarii intensive in domenii terapeutice, gastronomice sau cosmetice, siropul de lavanda este extrem de cautat si poarta numele de ,,aurul mov’’. Iata cum acest tanar iesean a reusit sa porneasca o afacere profitabila de lavanda, cu o investitie initiala de doar 1.500 lei.

2) Livada de pomi fructiferi

Datorita fondurilor oferite de Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), infiintarea unei livezi de pomi fructiferi se poate dovedi o idee profitabila si care necesita o investitie minima. In momentul de fata, cererea de fructe autohtone este foarte mare si de aceea, aceasta afacere se poate dovedi extrem de profitabila si sigura. Gasiti mai multe detalii despre infiintarea unei livezi de pomi fructiferi, aici.

3) Cultura de migdali

O cultura de migdali de poate aduce un profit relativ rapid, planta incepand sa dea primele fructe la 3 ani de la plantare. De asemenea, planta este una rezistenta, iar mugurii degera abia la -25 grade Celsius. In general, o cultura de migdali poate produce in medie intre 1.000 si 3.000 kg pe hectar. Un ghid complet despre inceperea unei culturi de migdali gasiti aici.

4) Plantatie de zmeura

Datorita multiplelor sale beneficii si al gustului sau unic, zmeura este extrem de cautata atat pe pietele interne cat si internationale. O plantatie de un hectar, poate produce aproximativ 3 tone de zmeura, fruct care se vinde de obicei cu pana la 15 lei pe kilogram. Iata cum aceasta familie a reusit sa-si infiinteze propria plantatie de zmeura.

5) Cultura de aluni

In Romania, culturile organizate de aluni nu sunt atat de comune iar acest arbust creste de obicei in mod spontan. Totusi, in prezent, exista o cerere extrem de mare de alune la nivel international. Faptul ca in Romania nu exista foarte multi cultivatori de alun poate reprezenta o oportunitate pentru oricine doreste sa inceapa o afacere in acest domeniu. Un ghid complet despre dezvoltarea unei culturi de aluni gasiti aici.

6) Sera de rosii ecologice

Legumele bio sunt la mare cautare in Romania, iar dezvoltarea unei sere de acest tip se poate dovedi foarte profitabila. Inceperea unei astfel de afaceri se poate dovedi oarecum costisitoare, in conditiile in care de la samanta si pana la ultimele tratamente este necesara o certificare ecologica. Totusi, pentru infiintarea unei sere de rosii bio, finantarea se poate obtine relativ usor iar cultura va incepe sa dea roade rapid. Iata cum a reusit acest barbat sa creeze o sera profitabila de rosii bio.

7) Cultura de galbenele

Cultivarea acestei plante medicinale este recomandata in special celor care nu dispun de suprafete prea mari de teren. Si in cazul acestei plante, cererea este extrem de ridicata, atat in tara noastra cat si in strainatate. Galbenelele nu sunt pretentioase la clima, tipul solului sau gradul de umiditate din zona in care sunt cultivate, insa cele mai mari productii se obtin pe solurile fertile si cu umiditate suficienta. Gasiti aici mai multe detalii despre infiintarea unei culturi de galbenele.

8) Cultura de coacaz

Nici acest tip de cultura nu necesita o suprafata foarte mare de teren, iar pentru inceput, o cultura de coacaz se poate dezvolta pe aproximativ 50 de ari. Coacazele contin acizi organici si saruri minerale care ajuta la fortificarea organismului sau ameliorarea starii de sanatate, iar din acest motiv, fructele sunt extrem de cautate in intreaga lume. Un ghid complet despre infiintarea si intretinerea unei culturi de coacaze este disponibil aici.

9) Plantatie de capsuni

Chiar daca plantatiile de capsuni sunt oarecum comune in Romania, si cererea pentru acest fruct este extrem de mare. De asemenea, o plantatie de capsuni incepe sa produca fructe inca din primul an de cultura. In plus, pe o suprafata de 20 de ari se pot planta pana la 8.000 de fire de capsuni, ce pot produce aproximativ 800 kg de fructe, inca din primul an. Iata cum a reusit acest tanar sa inceapa propria plantatie de capsuni.

10) Cultura de bame

Bamele nu sunt foarte populare in Romania insa 1 kilogram din semintele acestei plante poate fi vandut si cu 200 lei/kg. In general, productia de bame pe 1 hectar poate fi intre 1,5 si 6 tone, iar productia de seminte poate fluctua intre 600-700 kg. Bamele sunt niste plante extrem de nutritive, care contin o mare varietate de vitamine si minerale. Mai multe detalii despre dezvoltarea unei culturi de bame puteti gasi aici.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE