septembrie 29, 2022

Sase unelte de care ai nevoie pentru a incepe o afacere agricola

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Debutul unei afaceri agricole, indiferent ca vorbim de o suprafata mai mica sau mai mare de teren, necesita anumite unelte si masini specializate pentru a ne asigura succesul. Aceste utilaje au rolul de a ne usura munca si de a ne economisi timpul cu lucrarile agricole. Astfel, ne putem concentra pe intrarea in piata cu produsele noastre, pe planul de cultura, precum si pe alte aspecte importante in cadrul unei afaceri agricole.

1. Motosapa

Pentru a avea o recolta deosebita, fermierul trebuie sa investeasca mult timp in pregatirea terenului. Realizarea acestei actiuni manual se poate dovedi o solutie pentru suprafetele foarte mici de teren, insa, cand vorbim deja de peste 0,3- 0,4 hectare trebuie sa ne gandim serios la o motosapa, care ne va ajuta, pe de-o parte, sa pregatim corespunzator terenul inaintea plantarii, iar pe de alta parte ne va economisi mult timp.

2. Hidrofoare si pompe

Un alt aspect deosebit de important la inceputul unei afaceri agricole este si irigarea. In lipsa ei, plantele noastre nu vor reusi niciodata sa se apropie la capcitatea lor maxima de productie. Din acest punct de vedere, irigarea trebuie sa se realizeze planificat, cu acele cantitati de apa necesare tipului de planta pe care il cultivam. Astfel, putem folosi hidrofoare la apersarea apei, la alimentarea cu apa, la irigatie sau stropit etc. Puteti citi mai multe detalii despre ce tip de hidrofor aveti nevoie la acest magazin.

3. Motocoasa

Pentru a proteja plantele de buruieni, precum si de iarba nedorita, o motocoasa se poate dovedi cea mai inspirata alegere. In prezent, pe piata veti gasi o oferta bogata de motocoase, inclusiv pe baza de benzina, care sunt usor de manevrat chiar si de catre o persoana fara experienta in acest domeniu.

4. Despicator lemne

Un alt aparat care o sa va fie de un real folos in zona rurala, mai ales daca aveti nevoie de lemne ca si combustibil pentru foc, este un despicator de lemne. Rapid si usor de utilizat, un asemenea aparat foloseste in general un motor electric si trei trepte de taiere. Inca un aspect important este ca acest aparat poate fi manevrat si utilizat de o singura persoana. In prezent, pe piata veti putea gasi o gama larga de modele si de preturi pentru un despicator lemne. De asemenea, puteti verifica la acest magazin cele mai bune oferte pentru despicator lemne.

5. Generatorul de curent electric

Pentru situatiile neprevazute, un generator electric va este un adevarat ajutor atunci cand vine vorba de continuarea activitatilor agricole, chiar si in momentul in care electricitatea lipseste. Un generator de curent poate furniza energie electrica aproape oriunde. Poate sustine consumul casnic cu toti consumatorii vitali sau un eveniment organizat departe de sursele de curent electric conventionale.

6. Freza de zapada

Avand in vedere ca in iernile din ultimii ani cantitatea de zapada cazuta la o ninsoare a fost in general tot mai mare, un alt utilaj pe care l-am notat la capitolul „unelte indispensabile” este si freza de zapada.

Eficiente si usor de utilizat, frezele de zapada va vor scuti de multa munca fizica in ceea ce priveste degajarea zapezii si va va asigura accesul facil in diferintele puncte ale proprietatii, chiar si in cazul unei ninsori puternice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE