Cinci echipamente utile pe care orice fermier trebuie sa le aiba in gospodarie

Facebook
Twitter

Administrarea unei ferme, indiferent de dimensiunile sale, necesita foarte multa determinare si o mare atentie la detalii. Cu toate acestea, evenimentele neprevazute sunt extrem de comune, si deseori ne confruntam cu situatii care ne pot afecta productia si pe care nu le putem rezolva in timp util.

Din fericire, tehnologia moderna ne pune la dispozitie o gama variata de mecanisme si echipamente, menite sa ne fereasca de orice situatie neprevazuta dar si sa simplifice muncile agricole, marindu-ne astfel productivitatea.

Cu toate ca unele echipamente sunt foarte costisitoare si nu ar fi rentabile pentru o exploatatie de mici dimensiuni, exista anumite solutii tehnice de care orice fermier ar trebui sa beneficieze. Iata care sunt cele mai utile echipamente, care isi vor dovedi eficienta in orice ferma.

1) Motocultorul

Indiferent ca detinem o ferma intinsa sau una de mici dimensiuni, un motocultor va fi intotdeauna folositor si isi va gasi intotdeauna utilitatea in cadrul fermei noastre. Un motocultor cu pret si functionalitati medii, este capabil sa marunteasca pamantul, sa formeze canale, poate doza si planta anumite seminte, este util la plivit si functioneaza impecabil si pe terenurile de o duritate medie spre mare.

In cazul in care nu ne permitem achizitionarea unui motocultor, o motosapa se poate dovedi o alternativa rezonabila, chiar daca functionalitatile sale sunt mai limitate.

2) Boiler electric

Un dispozitiv de incalzire rapida a apei ne va fi folositor atat in horticultura cat si intr-o ferma zootehnica. Irigarea plantelor din solarii la o temperatura mai mica decat a solului poate dauna plantelor, si de aceea este necesar sa avem la indemana o solutie rapida si economica de incalzire a apei, pentru lunile friguroase. Acest site ne pune la dispozitie o gama variata de boilere electrice, menite sa ne asigure acces instant si nelimitat la apa calda, la un consum redus de energie electrica.

3) Generator electric

Agricultura moderna este aproape in totalitate dependenta de energia electrica, iar atunci cand ne confruntam cu caderi constante de curent sau cand ferma noastra nu este situata in preajma unei retele electrice, trebuie sa gasim o alternativa. Un generator de curent reprezinta o sursa sigura de energie electrica si o certitudine ca nu vom ramane in pana de curent, atunci cand avem cel mai mult nevoie. O prezentare detaliata de avantaje si dezavantaje in utilizarea generatoarelor de curent gasim pe acest site.

4) Remorca motocultor

Acest tip de remorca este special conceputa pentru a fi atasata la orice tip de motocultor, motosapa sau alte tipuri de utilaje agricole mici, fiind perfect echipata pentru drumurile publice si asigurand un transport sigur si rapid. In medie, o astfel de remorca poate suporta o sarcina maxima de o tona, fiind perfecta pentru fermele medii sau de mici dimensiuni. Fie ca ducem ingrasamintele pe camp sau transportam furajele animalelor, un motocultor conectat la o astfel de remorca reprezinta cel mai simplu si economic mod de a beneficia de un transport rapid al produselor noastre.

5) Sistem de irigare

Un sistem de irigare bine pus la punct este esential pentru agricultura vegetala, indiferent de tipul plantelor cultivate. Daca detinem o cultura mai mare de 0,5 hectare, irigarea manuala, cu furtunul devine nerentabila si vom inregistra pierderi semnificative de apa si de timp. In schimb, un sistem automat de irigare conduce intreaga cantitate de apa spre plante, asigura o distribuire uniforma si nu presupune vreun efort din partea noastra, cu exceptia instalarii propriu-zise a sistemului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE