Patru echipamente de protectie necesare pentru orice lucrare in silvicultura sau in domeniul forestier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Investitiile in silvicultura sunt extrem de profitabile, ele putand genera un profit relativ sigur pe termen lung. Chiar daca operatiunile aferente silviculturii nu sunt nici foarte costisitoare nici foarte mari consumatoare de timp, acestea prezinta un risc suplimentar, mai putin intalnit la alte tipuri de activitati agricole.

Din pacate, accidentele de munca in silvicultura sunt mult mai comune decat in alte ramuri ale agriculturii, lucratorii alegandu-se de multe ori cu traume, invaliditate sau uneori chiar deces. Chiar si silvicultorii profesionisti sunt de acord ca natura este imprevizibila si ca experienta acumulata in multi ani de munca nu este suficienta pentru a-i feri de accidente.

De aceea, orice silvicultor amator sau profesionist, trebuie sa inteleaga riscurile la care se expune si sa isi ia anumite masuri de protectie. Iata patru accesorii extrem de utile, care nu ar trebui sa lipseasca din echipamentul unui silvicultor.

1) Casca de protectie

Atunci cand ne aflam in mijlocul unei exploatatii pomicole sau al unei paduri, trebuie sa facem o prioritate din a ne proteja capul impotriva traumelor, indiferent de activitatea intreprinsa. Traumele cerebrale sunt extrem de periculoase iar riscul pentru astfel de accidente este extrem de mare in special cand curatam pomii fructiferi sau cand efectuam defrisari.

O casca de protectie reprezinta un accesoriu simplu, insa extrem de util in cazul unui eveniment nefericit. Chiar daca nu vom fi complet feriti de accidentare, casca ne va asigura o protectie sporita a capului si va preveni o trauma mult mai grava. Castile moderne sunt foarte confortabile si asigura o vizibilitate sporita, pentru a ne permite sa ne desfasuram activitatile in mod optim.

2) Incaltaminte de protectie

In silvicultura, manuirea de utilaje agricole grele si de motofierestraie este o activitate extrem de comuna iar acest lucru aduce cu el riscul unor accidentari. Pentru ca padurile si livezile sunt deseori greu-accesibile si alunecoase, orice pas gresit poate rezulta intr-o accidentare destul de serioasa.

De aceea, o incaltaminte cu talpa antiaderenta, bombeu metalic si protectie la taiere va preveni orice accidentare de acest fel si ne va garanta o mai buna protectie, pe parcursul activitatilor intreprinse in livada sau in padure. Acest site ne pune la dispozitie o gama variata de incaltaminte de protectie, cu diferite modele si functionalitati.

3) Manusi de protectie

Manusile de protectie nu ar trebui sa lipseasca din echipamentul niciunui agricultor, indiferent de activitatea intreprinsa. O astfel de pereche de manusi se va dovedi utila nu doar impotriva accidentarilor, dar si impotriva contaminarii cu agenti nocivi si impotriva frigului, asigurand in acelasi timp o aderenta sporita.

Manusile moderne sunt extrem de confortabile asigurand in acelasi timp un grad sporit de protectie si permitandu-i purtatorului sa se bucure de o mobilitate crescuta. Mai multe modele de manusi de protectie putem gasi accesand acest site.

4) Imbracaminte de protectie

Uneori, anumite activitati din silvicultura nu suporta amanare iar vremea nu tine intotdeauna cu noi. In cazul unor temperaturi foarte scazute sau al unor precipitatii abundente trebuie sa fim pregatiti in totalitate si sa ne protejam impotriva acestor fenomene, fara a sacrifica insa mobilitatea.

In acest caz, o salopeta insotita de un costum impermeabil ne poate asigura o protectie atat impotriva gerului cat si impotriva ploii, permitandu-ne sa ne desfasuram in voie si sa executam chiar si cele mai delicate operatiuni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE