padure de vanzare

Echipamente de protectie necesare pentru orice lucrare in silvicultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Investitiile in silvicultura sunt foarte probitabile, iar acestea pot genera un profit consistent pe termen lung. Cu toate ca operatiunile si procesele tehnologice din silvicultura nu sunt nici consumatoare de timp, nici costisitoare, acestea presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

Din pacate, silvicultura este unul din sectoarele agricole cu cea mai mare predispozitie pentru accidentele de munca. Chiar si silvicultorii profesionisti sunt de acord ca natura este imprevizibila si ca experienta acumulata in multi ani de munca nu este suficienta pentru a-i feri de accidente.

In acest context, precautia reprezinta un factor extrem de important pentru orice silvicultor, fie el incepator sau profesionist. In cele ce urmeaza, va vom prezenta patru accesorii extrem de utile, care nu trebuie sa lipseasca din echipamentul unui silvicultor.

1) Casca de protectie

Atunci cand suntem in mijlocul unei paduri sau a unei exploatatii pomicole, trebuie sa ne luam toate masurile de precautie pentru a ne proteja capul. Traumele cerebrale sunt extrem de periculoase iar riscul pentru astfel de accidente este extrem de mare in special atunci cand curatam pomii fructiferi sau cand efectuam defrisari.

Chiar daca simpla, o casca de protectie reprezinta un accesoriu extrem de util, care poate face diferenta in cazul unui eveniment nefericit. Cu toate ca nu vom fi complet feriti de accidentare, casca ne va asigura o protectie sporita a capului si va preveni o trauma mult mai grava. Castile moderne sunt foarte confortabile si asigura o vizibilitate sporita, pentru a ne permite sa ne desfasuram activitatile in mod optim.

2) Imbracaminte de lucru

Uneori, anumite activitati din silvicultura nu suporta amanare iar vremea nu tine intotdeauna cu noi. In cazul unor temperaturi foarte scazute sau al unor precipitatii abundente trebuie sa fim pregatiti in totalitate si sa ne protejam impotriva acestor fenomene, fara a sacrifica insa mobilitatea.

In acest caz, o salopeta insotita de un costum impermeabil ne poate asigura o protectie atat impotriva gerului cat si impotriva ploii, permitandu-ne sa ne desfasuram in voie si sa executam chiar si cele mai delicate operatiuni. Acest site ne pune la dispozitie o gama variata de imbracaminte de lucru si salopete, ideale pentru orice lucrare in silvicultura.

3) Incaltaminte de protectie

Orice silvicultor cu experienta stie ca in aceasta meserie, manuirea de utilaje agricole grele si de motofierestraie este o activitate extrem de comuna iar acest lucru aduce cu el riscul unor accidentari. Pentru ca padurile si livezile sunt deseori greu-accesibile si alunecoase, orice pas gresit poate rezulta intr-o accidentare destul de serioasa.

De aceea, o incaltaminte cu talpa antiaderenta, bombeu metalic si protectie la taiere va preveni orice accidentare de acest fel si ne va garanta o mai buna protectie, pe parcursul activitatilor intreprinse in livada sau in padure. Acest site ne pune la dispozitie o gama variata de incaltaminte de protectie, cu diferite modele si functionalitati.

4) Manusi de protectie

Manusile de protectie sunt indicate nu doar in silvicultura, ci in toate celelalte activitati agricole. O pereche speciala de manusi de protectie se va dovedi utila nu doar impotriva accidentarilor, dar si impotriva contaminarii cu agenti nocivi si impotriva frigului, asigurand in acelasi timp o aderenta sporita.

Manusile moderne sunt extrem de confortabile asigurand in acelasi timp un grad sporit de protectie si permitandu-i purtatorului sa se bucure de o mobilitate crescuta. Mai multe modele de manusi de protectie putem gasi accesand acest site.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE