Cele mai importante unelte pentru reparatiile usoare de care vei avea nevoie in gospodaria ta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O gospodarie inseamna multa munca si uzura. Fie ca vorbim despre lucrari in gradina, reparatii generale ale casei sau imbunatatiri, vei avea nevoie de un set complet de unelte pentru a putea face fata tuturor provocarilor cu care te vei confrunta. Mai ales ca am intrat in sezonul mai rece din an, iar vara a trecut deja, acum este momentul sa te asiguri ca micul tau atelier din gospodarie este dotat cu toate sculele necesare pentru a putea interveni de fiecare data cand va fi nevoie.

Cele mai importante unelte pentru reparatiile usoare de care vei avea nevoie in grospodaria ta:

1. Un set complet de scule de mana

Pentru orice meserias sau gospodar, sculele de mana sunt foarte importante atunci cand vine vorba de reparatii sau imbunatatiri in curte sau la casa. Asadar, vei avea nevoie de chei fixe si hexagonale, de patent, ciocan, un set de surubelnite simple su cu capul in cruce, dar si de un cleste. Aceste scule nu iti vor ocupa mult spatiu si se vor dovedi foarte utile.

2. Un ajutor important in orice gospodarie

Daca obisnuiesti sa-ti repari singur masina sau utilajele din curte, atunci vei avea nevoie de un compresor de aercare iti va usura enorm munca. Avantajul acestuia este ca poti alege un model specific in functie de necesitate. Poti incepe, spre exemplu, cu un compresor de mici dimensiuni, pentru treburile casnice, precum umflarea rotilor, curatarea cu aer sub presiune a spatiilor mai putin accesibile sau vopsirea gardului. Pentru probleme mai mari exista si solutii mai puternice, precum compresoare folosite la slefuirea unr componente auto sau piese de mobilier sau la alimentarea pistoanelor utile in montarea acoperisurilor, daca ai nevoie sa faci reparatii inainte de primele zapezi din aceasta iarna.

3. Un set de scule electrice

In functie de lucrarile necesare in gospodarie sau de activitatea ta uzuala, exista mai multe tipuri de scule de care vei avea nevoie de acum inainte. O bormasina este deseori utilizata, de aceea ar trebui sa o ai mereu la indemana. Drujba este foarte importanta daca vrei sa tai lemne de foc in timp ce flexul te va ajuta sa sa polizezi sau sa tai orice tip de suprafete ai nevoie, de la lemn la ceramica. In cazul sculelor electrice, trebuie sa tii cont de cateva lucruri foarte importante. In primul rand, trebuie sa ai in permanenta acces la curent, motiv pentru care ar fi indicat sa tii in casa un generator electric pentru orice eventualitate. In al doilea rand, nu uita de protectia ta. Nu le folosi decat daca ai si un echipament de protectie adecvat fiecarui tip de activitate, altfel risti chiar si accidente nefericite.

4. Pentru perioadele mai ploioase

Fie ca vorbim despre un subsol inundat, despre nevoia de a avea acces la o noua sursa de apa sau de transportarea acesteia acolo unde necesar, un hidrofor este foarte important in gospodaria ta. Daca il folosesti doar pentru lucrari punctuale, atunci rezuma-te la un model mai mic, care se va dovedi foarte eficient din punct de vedere al consumului, dar in acelasi timp isi va face si treaba.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: A. and I. Kruk

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE